Va fi protest, miercuri, în Parcul Central din Beiuş, organizat de rudele şi apropiaţii a doi tineri care au murit într-un teribil accident rutier provocat în 2019 pe drumul judeţean 763, de un şofer de BMW din comuna Câmpani.

Ionuț Condure avea 33 ani, iar soţia sa, Corina, 32 ani când au fost ucişi în evenimentul rutier. "Fetiţa lor a fost rănită grav, avea 2 ani. Acum are 6 şi îşi cunoaşte părinţii din fotografii", spune tatăl lui Ionuţ, care acuză delăsarea din Justiţie...

Lunea neagră

Accidentul în care au murit soţii Condure s-a produs în toamna anului 2019, pe 28 octombrie, la prânz. Tinerii se aflau împreună cu fetiţa lor de 2 ani, într-un Suzuki Jimny condus de Ionuţ. Mergeau spre casă, spre Poienii de Jos, tractând o remorcă în care transportau materiale de construcţii. În dreptul intersecţiei cu drumul comunal, Ionuţ Condure a făcut semn şi a virat spre stânga, moment în care maşina i-a fost izbită în partea laterală de către BMW-ul condus de Andrei Andru, 36 ani, care venea din spate și se afla în depășirea neregulamentară a unui alt autoturism.

În urma impactului, ambii şoferi au pierdut controlul maşinilor şi s-au răsturnat în șanț. Soţii Ionuţ şi Corina Condure au murit pe loc. Aveau multiple fracturi, iar organele le-au fost zdrobite în urma loviturii puternice. Fetiţa lor a fost preluată de un elicopter SMURD şi a ajuns la spital, la Oradea. La spital a ajuns şi un bărbat în vârstă de 57 ani, din Măgura, pasager în BMW, care a suferit leziuni uşoare. 

Cercetările s-au prelungit nepermis de mult, spune acum tatăl tânărului decedat, Ioan Condure, care e dezamăgit de delăsarea de care au dat dovadă poliţişti, procurori şi judecători deopotrivă faţă de trauma suferită de micuţa rămasă orfană şi de familiile victimelor. "Pe 28 octombrie s-au împlinit 4 ani de la accident. Nepoţica mea are 6 ani, nu-şi cunoaşte părinţii decât din fotografii. Cercetările s-au tot tergiversat, dosarul s-a mutat de la un procuror la altul, acum se amână în faţa instanţei. Cel care mi-a ucis copiii e liber, conduce maşina, nu are nicio restricţie”, spune Condure.

Protest, dar nu la Judecătorie!

Tatăl lui Ionuț a obţinut autorizaţie şi, împreună cu apropiaţii fiului său, rude, prieteni şi foşti colegi, vor organiza un miting în faţa Judecătoriei Beiuş. „Va fi un protest paşnic. Vor veni cei care i-au cunoscut pe Ionuţ şi Corina, dar şi cei care sunt în aceeaşi situaţie ca mine, puşi să aştepte ani şi ani pentru a-şi vedea dreptatea. Trebuie să se ştie că Justiţia nu-şi face treaba”, a subliniat Ioan Condure. 

Protestul va fi organizat în Parcul Central din Beiuş, căci reprezentanţii Primăriei Beiuş au refuzat solicitarea făcută de familia Condure, ca mitingul să fie în faţa clădirii care găzduieşte Parchetul şi Judecătoria Beiuş.

"Le-am spus că protestele se organizează în faţa instituţiilor vizate. Cum e şi la Bucureşti, unde sunt pichetate ministerele. Dar n-au fost de acord, au condiţionat acordarea avizului cu organizarea protestului în parc. În fine... Eu, dimineaţa, mă duc la Judecătorie, unde este un nou termen de judecată al procesului, apoi mă duc în parc şi vom protesta. Cineva trebuie să le atragă atenţia că nu e în regulă ce se întâmplă", a mai declarat Ioan Condure. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!