Sătenii din Chişlaz au început anul 2018 cu un protest spontan. Zeci de localnici au ieşit miercuri în stradă pentru a cere asfaltarea drumurilor din comună.

"Firma Marconst a început lucrările de introducere a reţelelor de canalizare, a spart toate drumurile, după care în 2015 le-a abandonat", a reclamat localnicul Sorin Porţan. Potrivit acestuia, în cursul anului trecut Primăria Chişlaz a dispus reluarea lucrărilor, fără să le finalizeze însă prin asfaltarea străzilor.

"S-a lucrat de mântuială, iar drumurile au fost lăsate într-o stare impracticabilă. Am cerut Primăriei încă din luna decembrie să repare drumurile, dar până acum nu s-a întâmplat nimic", a spus Porţan.

Primarul de Chişlaz, Mihai Kosztandi, recunoaşte că drumurile din comună sunt acoperite de noroaie, dar spune că acestea vor fi reparate.

"Aici s-au făcut lucrări de canalizare. Când acestea s-au încheiat, drumurile nu au putut fi refăcute ca înainte. Noi ne-am apucat de lucrări înainte de Crăciun, dar întâi a îngheţat, pe urmă s-a stricat autogrederul, iar pe urmă, între sărbători, balastiera a fost închisă şi nu am avut de unde aduce piatră", a declarat Kosztandi.

Potrivit edilului, sătenii au ieşit în stradă nemulţumiţi că, deşi au reclamat starea drumurilor încă în plenul şedinţei de Consiliu Local din decembrie, nu au văzut niciun efect. "Oamenii s-au revoltat pentru că au crezut că Primăria a abandonat lucrarea, ceea ce nu este adevărat. Vom reîncepe pietruirea în cel mai scurt timp".

Kosztandi a afirmat că pietruirea drumurilor afectate de lucrările de canalizare este doar o măsură provizorie. "Nu vrem să facem mari investiţii pentru că urmează să facem licitaţie pentru asfaltarea drumurilor din comună", a declarat primarul.