Protestele fermierilor şi ale transportatorilor bihoreni continuă și în cursul zilei de luni. Protestatarii circulă încolonaţi, cu viteză redusă, pe mai multe drumuri din județ, inclusiv pe centura Oradea, spre Borş şi spre Biharia, pentru a atrage atenţia asupra cererilor lor.

În jurul prânzului, o coloană de circa 40 de tractoare şi mai multe maşini făcuseră, deja, rulând încet, drumul de Biharia, pornind dinspre parcarea Remark, întorcându-se spre Oradea.

Protestatarii aşteaptau să se întâlnească cu fermierii din zona Salonta, pentru a discuta traseele după care vor circula, cu viteză redusă, pe mai multe direcţii, pentru a atrage atenţia asupra demersurilor lor.

"Ne vom împărţi în trei direcţii. Unii vom merge spre Biharia, alţii spre Borş iar alţii vor circula pe şoseaua de centură. Vom rula încet, încolonaţi, fără să blocăm vama sau traficul. Scopul nostru este să tragem atenţia asupra problemelor noastre", a declarat pentru BIHOREANUL, fermierul Florin Ciurdariu.

După cum BIHOREANUL a mai scris, agricultorii şi transportatorii sunt nemulţumiţi de preţurile mari la combustibil, taxele de drumuri, asigurări şi impozite, care îi împing în faliment.

"Negocierile de până acum nu au dus nicăieri. Am auzit la radio că se vorbeşte de înfiinţarea unui hub pentru colectarea cerealelor în timp ce noi nu avem bani să ne plătim ratele în bancă", a protestat fermierul.

Protestatarii se declară hotărâţi să iasă zilnic în stradă pentru a atrage atenţia asupra revendicărilor lor.

UPDATE: Trafic îngreunat în tot orașul

Din parcarea Remark, protestatarii au ieşit pe şosele pe două trasee. O coloană a circulat pe şoseaua de centură a Oradiei, iar cealaltă a avansat către Biharia. 

Pe tot parcursul protestelor, traficul a fost îngreunat.

Convoiul formată din zeci de tractoare şi maşini a făcut luni după-amiază ca traficul de pe inelul ocolitor al oraşului să avanseze cu cel mult 8 kilometri la oră.

În jurul orei 15:30 coloana de utilaje se întindea de la sensul giratoriu de lângă drumul de Sântandrei până în dreptul Căii Borşului.

„Din sensul giratoriu ne vom întoarce spre giraţia de la ieşire din oraş către Biharia iar de acolo înapoi spre Calea Aradului", a declarat pentru BIHOREANUL, fermierul Florin Ciurdariu.

La fel, traficul spre Biharia spre desfăşura cu dificultate. Coada de maşini se întindea din comuna limitrofă până în Oradea.

Este de aşteptat ca traficul auto să se fluidizeze în cursul serii, după încheierea protestelor. Deocamdată protestatarii bihoreni nu au anunţat dacă vor ieşi din nou pe străzi în cursul zilei de mâine.