Inaugurarea picturii murale de lângă parcul Brătianu, eveniment ce a avut loc sâmbătă după-masă, i-a scos din case și pe câțiva locatari de pe strada Sofiei, aflată în apropiere.

Oamenii n-au venit doar să admire desenele făcute de artiștii stradali orădeni, ci și să-și spună propriul of, și anume că ei nu îndrăznesc să viseze, așa cum îndeamnă pictura murală (denumită „Dream Big”), ci din contră, au așteptări foarte joase.

Cu o pancartă pe care scria „Sofiei Dreams Low”, mesaj care sugerează că locatarii străzii au așteptări foarte scăzute, zece orădeni care locuiesc pe această stradă au reclamat condițiile în care locuiesc.

„Am venit aici ca să atragem atenția pentru a nu știu câta oară autorităților locale, că avem nevoie și noi să trăim în condiții decente în cel mai modern, cel mai promovat, cel mai lăudat oraș din țară. Vă invităm la 200 de metri de hotelul Hilton, de aquapark-ul care atrage turiști de peste tot, să vedeți condițiile în care stau locuitorii străzii Sofiei. Este o incoerență administrativă să stai pe una dintre cele mai vechi străzi din oraș, care are un secol și doar promisiuni de asfaltare de ani și ani de zile”, a declarat pentru BIHOREANUL Otniel Vereș, unul dintre protestatari.

Susținut de vecinii săi de pe stradă, bărbatul a precizat că primarul Florin Birta le-a promis tuturor, în 2020, când a câștigat funcția de edil-șef, că strada Sofiei va fi asfaltată încă din primăvara anului următor. Totuși, asta nu s-a întâmplat, așa că în fața caselor oamenii au hârtoape, noroi și praf.

„Domnul primar în persoană ne-a promis, în urmă cu trei ani, că în primăvara anului 2021 va începe asfaltarea. Nu s-a făcut nimic, iar noi facem petiții după petiții. Plămânii ne sunt plini de praf, nu ne putem spăla mașinile vara, gropile sunt îngrozitoare. Nu se poate trăi în astfel de condiții”, a mai spus Vereș.

Orădenii sunt deranjați și de faptul că, deși a promis că străzile vechi ale orașului vor avea prioritate la asfaltare, strada Sofiei n-a văzut niciun utilaj. „Cum ne simțim noi, când tot la două săptămâni aflăm că s-a mai asfaltat o stradă în Grigorescu și în alte cartiere noi?”, a întrebat Vereș.

Recent, locatarii de pe strada Sofiei au reclamat BIHOREANULUI condițiile în care trăiesc, transmițând și fotografii cu băltoacele de pe strada lor. Sâmbătă, ei au precizat că abia după apariția în presă a acestei situații, Primăria a trimis utilaje care au aruncat piatră pe stradă, pentru a umple din gropi. Pe bună dreptate, s-au săturat de aceste improvizații și vor asfalt...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!