Din cauza costurilor prea mari cu respectarea protocolului medical aprobat de Federația Române de Fotbal în contextul pandemiei de Covid-19, cu privire la reluarea competițiilor de fotbal amator, meciurile din semifinalele Cupei României, faza județului Bihor, nu se vor mai desfășura.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor a anunțat joi că partidele programate nu vor mai avea loc, așa cum era de așteptat dat fiind contextul.

Sâmbătă, în semifinale, Universitatea Oradea trebuia să se dueleze cu CAO 1910 Oradea, iar Crişul Sântandrei cu Viitorul Borş. 

"În urma discuţiilor cu reprezentanţii echipelor angrenate în cadrul semifinalelor Cupei României, faza judeţului Bihor, din cauza condiţiilor greu de îndeplinit din Protocolul medical pentru desfăşurarea campionatelor la nivel amator, a cheltuielilor foarte mari pentru nivelul competiţiei, a riscurilor medicale, a datei recente pentru transmiterea reprezentantei judeţului la FRF, 8 august, s-a decis unanim, neprogramarea şi nedesfăşurarea jocurilor rămase din Cupa României faza judeţului Bihor, fără desemnarea câştigătoarei la nivelul judeţului Bihor", se arată într-un comunicat transmis joi de AJF, semnat de secretarul Petru Boroş. 

La consultările de la sediul AJF Bihor au fost prezenţi Florin Mal, din partea CAO 1910 Oradea, Alexandru Ilieş, de la FC Universitatea Oradea, şi Marton Zsolt, de la Viitorul Borş, iar Răzvan Oneț, reprezentantul Crișul Sântandrei a luat parte la discuții prin conferință video. 

Astfel, ediţia 2019-2020 a Cupei României, faza judeţului Bihor, se încheie după sferturile de finală, fără să-şi mai desemneze câştigătoarea.

În ceea ce priveşte reprezentanta judeţului Bihor la faza naţională a competiţiei, care trebuia să fie câştigătoarea pe judeţ, este posibil să fie desemnată echipa Crişul Sântandrei.

"CSC Crişul Sântandrei şi-a manifestat intenţia de a reprezenta judeţul Bihor la faza naţională a Cupei României, urmând să-şi asume în scris obligaţiile de participare la faza naţională", mai transmite comunicatul.