Zona Beiuşului are un nou protopop. Părintele Marian Popa a fost instalat duminică de Prea Sfinţitul Sofronie Drincec, episcopul Oradiei şi Bihorului, în funcţia de protopop al Beiuşului, Seghiştei şi Şteiului.

Instalarea noului protopop a avut loc în biserica cu hramul "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril" cunoscută şi ca "Biserica din deal" din Beiuş, în cadrul unei slujbe religioase la care au luat parte credincioşi şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene.

Potrivit agenţiei de ştiri Basilica, noul protopop îşi va prelua funcţia începând din 1 decembrie. Ioan Nat Balint, care a ocupat această funcţie vreme de 14 ani va ieşi la pensie începând de luna viitoare urmând să rămână însă protopop onorific.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Episcop Vasile Coman", părintele Marian Popa, în vârstă de 33 de ani, a fost hirotonit preot în vara anului 2006 pe seama parohiei Cociuba Mică din Protopopiatul Beiuş.

Patru ani mai târziu, Popa a început zidirea unei biserici în nou înfiinţata Parohie Beiuş V din cartierul Habitat, iar în octombrie 2011 a ocupat funcţia de secretar al Protopopiatului Beiuş.