Gest neaşteptat în reuniunea de joi a Consiliului Judeţean Bihor, desfăşurată online la trei săptămâni după ce preşedintele Pásztor Sándor a fost surprins pescuind în timpul serviciului, cu o maşină a instituţiei, pe o baltă din Cetariu.

Pentru că nu şi-a prezentat demisia, cum ar fi fost moral, consilierul PNL Sebastian Lascu a anunţat că, dacă Pásztor nu va renunţa la funcţie, o va face el. UDMR-istul a refuzat din nou, ba a şi dat vina pe BIHOREANUL că i-ar fi "dictat" liberalului ce să spună. În final, șeful CJ a provocat opoziţia să încerce să-l dea jos, ştiind că acest lucru e imposibil.

Pásztor, anti-model!

La finalul reuniunii extraordinare de joi a CJ Bihor, consilierul liberal Sebastian Lascu a luat cuvântul la punctul Diverse și, condamnând "acţiunile iresponsabile" ale lui Pásztor, a declarat că acesta este opusul unui "model de moralitate" şi i-a cerut public să îşi prezinte demisia.

"Patru ani de zile am fost un consilier judeţean echilibrat şi decent, fiind medic şi animat de valorile umane, dar când mii de bihoreni suferă nu pot să trec peste acţiunile iresponsabile ale dumneavoastră, domnule preşedinte, care aţi ales să vă satisfaceti hobby-urile în timp ce mii de bihoreni sunt obligaţi să stea în locuinţele lor şi nu au drepturi cum aveţi dumneavoastră, de a vă deplasa oriunde în judeţ, dar acestea nu v-au fost de ajuns, ci aţi ales să îi jigniţi pe mii de bihoreni mergând la pescuit, lucru interzis de ordonanţele militare pe care dvs trebuia să le sustineţi şi implementaţi", a amintit Lascu.

"Dumneavoastră, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, trebuia sa fiți un model de moralitate şi sprijin pentru mii de bihoreni! Cum nu toţi suntem la fel, eu, Lascu Sebastian, consilier judeţean, îmi dau demisia din CJ Bihor în situaţia în care nu vă daţi dumneavoastra demisia de onoare, domnule presedinte! Cum vom putea avea pretenţie la noile generaţii să respecte instituţiile când apar asemenea greşeli ale unor conducători şi aceste greşeli să nu fie urmate de demisie, ca într-o ţară europeană dezvoltată?", a spus liberalul.

Uite "securistul"!

Deloc impresionat, Pásztor a minimalizat faptele pe care le-a comis şi, mai mult, a afirmat că gestul lui Sebastian Lascu ar fi fost "dictat" de reporterul BIHOREANULUI care a dat în vileag preocupările sale în plină pandemie, precum şi faptul că a abuzat de maşina Consiliului Judeţean pentru a-şi satisface pasiunile pescăreşti.

"Singura întrebare care mi-o pun, dacă acest text acum două zile, când aţi stat pe bancă cu dl Criș sub geamul meu (n.r. – în Parcul Traian), atunci vi s-a dictat sau vi s-a scris ulterior", a spus reprezentantul UDMR, vădind el însuşi calităţile de "securist" pe care le impută jurnaliştilor atunci când îl prind cu ocaua mică.

De asemenea, Pásztor a susţinut că nu e cazul să mai plătească şi moral şi politic, deoarece a achitat amenda stabilită de Poliţie pentru încălcarea Ordonanţei Militare care interzice pescuitul recreativ în timpul stării de urgenţă şi a ironizat afirmând că se aşteaptă să apară inclusiv "la Fishing&Hunting", un canal TV dedicat pescarilor şi vânătorilor.

UDMR-istul şi-a persiflat interlocutorul, susţinând că nu are decât să îi ceară mai departe demisia ori să iniţieze revocarea sa de la şefia CJ, lucru imposibil cu 6 luni înainte de încheierea mandatului. "Dacă vreţi să mergeţi mai departe, puteţi pune un act în Consiliul Judeţean şi puteţi să-mi cereţi demisia sau revocarea preşedintelui la vot", a zis Pásztor.

Mang, atac la Bolojan

În ajutorul UDMR-istului a sărit şi partenerul PSD-ist, Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, care a afirmat că "domnul Lascu a făcut o promisiune care nu ţinem cont de ea", pentru ca apoi să mute subiectul discuţiei către primarul Ilie Bolojan.

"Eu la domnul Lascu i-aş sugera să-şi dea demisia şeful lui de partid, că n-a respectat Ordonanţele Militare, care după ora 22 a ieşit, a fost într-o biserică în noaptea de Înviere, deci poate cere şi demisia dlui preşedinte PNL Bihor", a spus liderul PSD Bihor.

Mang nu a precizat în care biserică a fost Bolojan în noaptea de Înviere, dar dacă acest lucru este real, înseamnă că a contrazis însăşi legenda lansată de PSD, cum că primarul Oradiei nu ar fi ortodox, ci "pocăit", dintr-o confesiune care nu prăznuieşte Paştele în biserici.

Pe de altă parte, interdicția cu ieșitul din case după ora 22 nu îi privește și pe cei aflați la serviciu sau în exercițiul funcțiunii.

Vezi momentul în care lui Pásztor i s-a cerut demisia în înregistrarea şedinţei de Consiliu Judeţean (de la minutul 38)!