Un proxenet orădean eliberat anul trecut din închisoare şi judecat în prezent pentru furt calificat, a fost arestat, joi, la Tribunalul Bihor, după ce a fost prins gonind în oraş la volanul unui Volkswagen Passat CC cu permis de conducere fals.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul, un orădean în vârstă de 32 ani, a fost oprit săptămâna trecută, în dimineaţa zilei de 15 mai, pe Calea Mareşal Averescu, unde a fost surprins de radar circulând cu 109 km/h, într-o zonă de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Orădeanul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Budai Adam şi este un cunoscut proxenet din oraş, le-a arătat poliţiştilor un permis de conducere fals. În urma verificărilor, agenţii rutieri au constatat că, în realitate, bărbatul nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Cum în trecut Budai a mai fost condamnat în două rânduri pentru conducere fără permis, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 16 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea l-au prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de conducere a unui vehicul fără permis şi fals material în înscrisuri oficiale.

Surprinzător, solicitarea a fost respinsă la Judecătoria Oradea, care a dispus plasarea bărbatului sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Procurorii au contestat, însă, decizia, iar joi, 21 mai, magistraţii Tribunalului Bihor au admis-o, dispunând arestarea preventivă a orădeanului pentru 30 de zile.

Budai Adam a fost încarcerat în aceeaşi zi în Arestul Poliţiei Bihor, unde e deja "de-al casei", în condiţiile în care, iarna trecută, a petrecut aici mai bine de 3 luni, după ce a fost reţinut și apoi arestat preventiv pentru spargeri de societăţi comerciale comise cu alte două persoane. Asta, la doar o jumătate de an după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Oradea, unde a executat o parte din pedeapsa de 4 ani şi 3 luni cu care s-a ales în mai multe dosare penale în care a fost judecat pentru că exploata sexual tinere pe care le scotea la produs pe Şoseaua Borşului.