Un grup de aproximativ zece persoane, în frunte cu fostul candidat PRM atât la Primăria Oradea, cât şi la Parlament, Ioan Romoşan, şi-a făcut prezenţa luni, la ora 13.30, la Biroul Electoral Judeţean Bihor pentru a depune listele de candidaturi în numele filialei judeţene a Partidului România Unită.

După înregistrarea listelor, cel mai notoriu dintre candidaţi, prof. univ. dr. Gavril Cornuţiu, care va deschide lista pentru Senat din partea formaţiunii, a explicat motivul pentru care s-a înscris în PRU şi a acceptat candidatura.

"Candidez pentru că poate fi un nou început, o schimbare în politica românească", a spus Cornuţiu despre alegerile parlamentare din 11 decembrie. "Suntem singurul popor din Europa care nu are în Parlament un partid care să-şi fundamenteze politica pe ideea naţională. Noi nu avem cu nimeni nimic, noi vrem numai să nu mai fim fraierii nimănui. Noi cunoaştem ce vrea populaţia, ştim că şi populaţia ştie ce vrea, dar nu ştim dacă este conştientă de momentul cu totul aparte al acestor alegeri, pentru că în 4 ani se pot întâmpla multe. Asta e miza acestor alegeri, miza celor 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon", a adăugat Cornuţiu.

La Senat, după profesorul Cornuţiu, lista PRU Bihor e continuată de juristul Cosmin Lezeu, ofiţerul pensionar Ioan Mărcuş, Angela Foran, profesorul Mihai Drecin, iar pe locul al şaselea un etnic maghiar, Balla Sandor. La Deputăţie, lista este deschisă de avocatul şi profesorul Ioan Romoşan, urmat de Matiuţa-Hunyadi Eszter, Petru Bughiu, Ionela Alexandra şi şase tineri sub 30 de ani.

"Obiectivul nostru electoral este să obţinem un loc de senator şi unul de deputat", a spus Romoşan.

Lista PRU pentru Camera Deputaţilor:

Romoşan Ioan
Matiuţa-Hunyadi Ilona Eszter
Bughiu Petru
Ionel Alexandra
Mărcuş Dumitru
Ţinc Teodora
Gheţe Cristian
Paina Gheorghe
Bocra Mihai
Ionel Alexandru
Brişcan Gheorghe
Mândrilă Ioan

Lista PRU pentru Senat:

Cornuţiu Gavril
Lezeu Cosmin
Mărcuş Ioan
Foran Angela
Drecin Mihai
Balla Sandor