"Domnul senator Ioan Mang, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene, şi domnul avocat Vasile Duţă, de la Departamentul Juridic al PSD Bihor, au depus ieri (n.r. - marţi), la ora 14.00, o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean, împotriva stabilirii rezultatului alegerilor efectuate în data de 6 decembrie", a anunţat deputatul PSD Bihor Sonia Drăghici, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri.

Conform documentului prezentat în faţa jurnaliştilor, în contestaţie PSD Bihor arată că la al doilea tur de scrutin prezidenţial au votat în numeroase secţii de votare peste 385 de persoane ale căror coduri numerice personale nu corespund cu numele şi adresele consemnate în tabelele cu alegătorii prezenţi la urne în respectivele secţii.

"Solicităm analizarea şi verificarea tuturor elementelor de identificare a persoanelor care au votat în secţiile de votare speciale din judeţul Bihor, precum şi verificarea listelor permanente din localităţile de domiciliu ale acestora, în scopul identificării exercitării votului multiplu. Solicităm acest lucru întrucât la secţiile de votare speciale nr. 144, 145, 146, 147, 221, 228, 431, 475, 484, 638, 727, verificate de noi, am constatat că pentru o parte din alegătorii înscrişi în tabelul cu alegătorii care au votat (…) s-a consemnat un cod numeric personal eronat sau invalid, respectiv adrese incomplete sau inexistente", se arată în acţiunea PSD Bihor.

De asemenea, potrivit contestaţiei, în judeţul Bihor ar fi votat persoane a căror vârstă este neverosimilă. "Vă învederăm faptul că pe aceste tabele au fost inserate date personale ale unor persoane probabil decedate anterior zilei votului", se arată în document, care citează situaţia unor alegători care şi-ar fi exercitat dreptul de vot la vârste precum 98 sau 99 de ani.

Un alt aspect menţionat în contestaţia PSD Bihor se referă la faptul că la mai multe secţii de votare, procesele-verbale de numărare a voturilor depuse la Biroul Electoral Judeţean diferă cifric de procesele-verbale încheiate la sediile secţiilor de votare şi semnate de reprezentanţii din birourile acestor secţii de votare.

Deputatul Sonia Drăghici a declarat că, pe lângă aceste aspecte consemnate în contestaţie, reprezentanţii PSD Bihor au mai sesizat şi alt tip de evenimente "care conduc la concluzia că alegerile au fost fraudate". Drăghici a dat exemplu, în acest sens, faptul că au existat localităţi, precum comuna Olcea, condusă de un primar PDL, unde au votat la urna mobilă persoane care nu au cerut acest lucru şi care nici nu au dovedit că erau bolnave la domiciliu, neavând acte medicale care să certifice acest lucru.

Totodată, deputatul Sonia Drăghici a afirmat că, pe 6 decembrie, "numeroşi pacienţi de la Spitalul Orăşenesc din Marghita au fost transportaţi la secţii de votare speciale pentru a vota".