Reprezentanţii PSD Bihor îi ameninţă pe parlamentarii puterii cu oprobriul public. "Vom realiza o listă a ruşinii cu toţi cei care au votat împotriva moţiunii de cenzură ori s-au abţinut de la vot, ceea ce este acelaşi lucru, pentru că au dat astfel curs reducerii pensiilor şi a salariilor bugetarilor", a declarat vineri Claudiu Pop, proaspătul preşedinte al filialei PSD Oradea.

Social democratul a declarat că lista va fi distribuită în întreg municipiul. "Vom pune zeci de mii de fluturaşi în cutiile poştale pentru ca orădenii să vadă cui şi-au dat votul, să-i cunoască pe acei trădători care, după ce au fost aleşi prin vot uninominal şi au o datorie faţă de cetăţeni, acum le întorc spatele şi votează după cum le ordonă partidul", a spus Pop.

Claudiu Pop a mai spus că în momentul de faţă social-democraţii discută cu reprezentanţii filialelor locale ale principalelor centrale sindicale, printre care Blocul Naţional Sindical, CNSLR "Frăţia" şi Cartel Alfa, posibilitatea iniţierii unor acţiuni comune prin care să pună presiune pe parlamentarii PDL şi UDMR pentru a vota moţiunea de cenzură. "Lucrăm la calendarul unor acţiuni comune. Vrem să pichetăm împreună cu sindicaliştii sediile partidelor şi cabinetele parlamentare", a declarat Pop.

Preşedintele PSD Oradea a constatat, însă, că reprezentanţilor opoziţiei le este destul de greu să pună presiune pe parlamentarii PDL şi UDMR în condiţiile în care aceştia şi-au limitat ieşirile publice. "Mulţi parlamentari ai puterii preferă să îşi petreacă timp în Capitală decât să iasă în teritoriu să se întâlnească cu cetăţenii. Există parlamentari ai Puterii care nu au mai fost de trei săptămâni acasă, chemându-şi şi familia la Bucureşti pentru că le este ruşine şi nu vor să dea ochii cu oamenii", a spus pesedistul.

Claudiu Pop a refuzat să îi nominalizeze pe parlamentarii "exilaţi" la Bucureşti, pentru a-i proteja de eventuale presiuni din partea partelor din care provin.
Pop a mai spus că, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură nu va fi adoptată, iar măsurile de diminuare a salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% vor fi puse în practică, PSD va ataca decizia la Curtea Constituţională.