Toate cele trei partide aflate la guvernarea României au acum un reprezentant la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Școlar Județean Bihor. Începând de luni, PSD-istul Nicolae Avram este inspector general adjunct, funcție care era vacantă.

„Vineri, după încheierea programului, a venit numirea prin ordin al ministrului Educației. De astăzi (n.r. luni) sunt în funcție, dar deocamdată sunt la școală, pentru că nu s-a putut modifica orarul așa, peste weekend”, a declarat Avram, luni, pentru BIHOREANUL.

Profesor de istorie și geografie la Colegiul Național Mihai Eminescu, Avram este și directorul Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, funcție pe care a câștigat-o prin concurs în toamna anului trecut.

„Deocamdată nu știu cine mă va înlocui la Palat. Vom avea azi ședință de Consiliu de Administrație la Inspectoratul Școlar și vom vedea”, a mai spus inspectorul școlar general adjunct.

Fost consilier local, Nicolae Avram nu e străin de IȘJ Bihor. Între anii 2012 și 2014 a mai ocupat funcția de adjunct, iar între 2014 și 2015 a fost inspector școlar general. În august 2015 a fost demis, după ce n-a luat notă de trecere la examenul pentru funcție.

În plus, în aceeași vară, Inspectoratul Școlar a fost verificat de două ori de Corpul de Control al Ministerului Educației, din pricina a două scandaluri: unul privind fraudarea examenului de Bacalaureat la Colegiul Unirea din Ștei, unde în 10 din cele 14 săli de examen elevii au copiat, și altul privind admiterea computerizată la clasa a IX-a, unde s-au depistat peste 140 de transferuri ilegale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!