Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat vineri că social-democraţii îşi doresc un număr mai mare de consilieri pe liste faţă de câţi au în prezent, în schimbul sprijinirii candidaţilor liberali la Primărie şi Consiliul Judeţean la alegerilor locale din 2012.

"Noi vom susţine candidaţii PNL la Primărie şi Consiliul Judeţean, fapt pentru care ponderea PSD pe listele de consilieri pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean va trebui să fie mai pronunţată. Aceasta va fi undeva la 1,5 la 1 în Consiliul Local şi 1,2 la 1 în Consiliul Judeţean", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang.

Conform calculelor senatorului, pe listele comune ale alianţei USL pentru Consiliul Local vor trebui să se regăsească 6 reprezentanţi ai PSD şi 9 ai PNL, paritatea urmând să fie de 7 la 8 în cazul Consiliului Judeţean.

Mang a recunoscut că deocamdată nu au avut loc discuţii în cadrul alianţei la nivel local cu privire la modul în care vor arăta listele comune ale USL pentru alegerile locale, dar susţine că această abordare este cea mai corectă.

"Suntem într-o alianţă în care dacă câştigăm, câştigăm împreună, iar dacă pierdem, pierdem împreună", a mai spus Mang.

În prezent, PSD are trei reprezentanţi în Consiliul Local şi şase în Consiliul Judeţean în condiţiile în care liberalii deţin câte zece voturi în ambele consilii.