"Începând de luni, vom strânge în întregul judeţ semnături de la populaţie pentru susţinerea moţiunii de cenzură populare care are ca scop căderea Guvernului Boc IV. Estimăm că în Bihor vom reuşi să adunăm peste 100.000 de semnături până la 1 septembrie", a spus preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Liderul social-democrat a afirmat că are motive de optimism, deoarece răsturnarea Guvernului în următoarea sesiune parlamentară este un obiectiv realizabil în actualele condiţii: "Suntem destul de optimişti, având în vedere şi sondajele care arată că populaţia nu mai doreşte să fie guvernată de PDL".

Mang a precizat că prin strângerea de semnături de la populaţie "vrem să arătăm că aceia, care vorbeau anul trecut despre cât de multă susţinere au din partea poporului şi cum se întorc ei la popor, nu mai au acest sprijin".

De asemenea, preşedintele PSD Bihor a spus că lista de semnături strânse din toate judeţele ţării va fi folosită pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care parlamentarii social-democraţi o vor depune în mod oficial.

"Tema moţiunii de cenzură va fi centrată pe faptul că, în loc să ia măsuri care să ducă la atenuarea efectelor crizei, pediştii iau decizii care, dimpotrivă, provoacă adâncirea crizei", a spus senatorul Mang.

În Bihor, acţiunea de strângere a semnăturilor pentru susţinerea "moţiunii populare" va fi coordonată, printr-o decizie luată joi prin vot de către Biroul Judeţean al organizaţiei, de către vicepreşedintele Ovidiu Copil.