Social-democraţii măcar citesc ziarele. Candidatul PSD, pentru primărie, Adelina Coste a reluat luni, în conferinţă de presă, tema corecţiilor financiare aplicate de finanţator pe proiectele europene contractate de municipalitate reflectată în paginile săptămânalului BIHOREANUL.

"Cer Primăriei să pună pe site lista proiectelor europene cu corecţiile financiare aplicate şi motivul concret pentru care s-au aplicat", a spus Coste.

Candidatul PSD a afirmat că valoarea corecţiilor se ridică la 100 milioane lei, bani pe care municipalitatea nu va mai putea să îi atragă în ciuda contestaţiilor făcute în instanţă. "În toată ţara nu a fost niciun proces câştigat, pentru că Uniunea Europeană nu acceptă să îi fie risipiţi banii", a declarat social-democrata.

Coste a făcut cu această ocazie un apel la municipalitatea orădeană să mărească gradul de transparenţă decizională şi să publice pe portal toate informaţiile relevante pentru public.

"Indicele de transparenţă a primăriei este de 18% în cei opt ani de mandat al primarului Ilie Bolojan", a acuzat Coste citând un studiu făcut de Coaliţia 52.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, candidata l-a mai acuzat pe primarul Ilie Bolojan că încalcă legea electorală lipindu-şi afişele electorale în scările de bloc fără a avea acordul tuturor proprietarilor.

"Tot oraşul este plin de pozele primarului, care îşi face reclamă în scările de bloc. Aceste afişe se pot pune doar dacă există acordul tuturor proprietarilor de apartamente, ori nu cred că toţi dintr-o scară sunt fanii primarului", a acuzat Coste.

Reprezentantul PSD a afirmat că a sesizat Poliţia Locală printr-o plângere la care a anexat fotografii cerându-i să ia măsuri.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat, la fel cum a făcut-o şi în alte ocazii, că ţinta filialei bihorene pentru alegerile din 5 iunie este de a obţine 30% dintre mandatele de consilieri judeţeni şi nu mai puţin de 30 de funcţii de primari.