"Ne confruntăm cu modul în care reprezentanţii PDL au decis să nu respecte legea în ce priveşte tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare. Avem exemple de directori de şcoli independenţi politic care au mai condus la alegerile trecute secţiile de votare şi care au au avut probleme, dar au fost înlocuiţi cu femeile de serviciu din acele şcoli. Avem într-o localitate preşedinte de secţie de votare un cetăţean de 84 de ani, în alta un tractorist. Sunt mari semne de întrebare privind capacitatea acestor oameni de a-şi îndeplini obligaţiile, de a asigura corectitudinea în secţiile de votare, iar pe de altă parte în ce priveşte talibanismul şi disponibilitatea lor de a face sau consimţi la fraude electorale. Toate acestea ne fac să cerem colegilor care vor fi în secţiile de votare să fie foarte atenţi în ziua votului", a spus Liviu Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri la Oradea.

El a afirmat că, pe viitor, PSD ia în calcul posibilitatea de a depune plângeri penale împotriva prefecţilor care au desemnat preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare fără tragere la sorţi: "Chiar dacă până acum nu am făcut acest lucru, pentru că am sperat să oprim abuzurile pe cale administrativă, prin contestaţii depuse la Birourile Electorale Judeţene, nu este timpul pierdut, iar aceasta este o opţiune pe care o luăm în calcul foarte serios".

Tot referitor la fraudele electorale, în condiţiile în care acestea sunt favorizate de votul dat în baza cărţii de identitate şi nu a cărţii de alegător, secretarul general al PSD a afirmat că partidul său va încerca, după alegeri, schimbarea legii electorale. "Indiferent dacă Mircea Geoană va fi sau nu va fi preşedinte, indiferent dacă PSD va fi sau nu va fi la guvernare, ne-am gândit la o iniţiativă legislativă în sensul modificării legii electorale, pentru că aceste alegeri ne arată cât de uşor se pot face fraudele. Atât în ce priveşte folosirea cărţii de alegător, cât şi a altor elemente care să dea cetăţeanului siguranţa că votul său nu va fi degeaba şi că alegerile nu sunt fraudate", a spus Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că social-democraţii deţin informaţii potrivit cărora se va organiza turism electoral şi peste Prut, înspre Republica Moldova.

"S-ar putea, din păcate, să fie şi autocare care să treacă cu alegători, în ziua alegerilor, în Republica Moldova. Au ajuns la noi informaţii în acest sens, pe care nu le putem face publice, dar le-am transmis celor care se ocupă cu asemenea chestiuni că ar fi bine să nu se întâmple un asemenea lucru, pentru că ar aduce prejudicii ţării", a declarat secretarul general al PSD într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri la Oradea.

Dragnea a făcut această declaraţie după ce fusese întrebat cât de veridice sunt afirmaţiile preşedintelui PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, conform cărora în ziua alegerilor prin punctul de trecere a frontierei Borş ar urma să treacă în Ungaria 60 de autocare cu alegători mobilizaţi de PDL.