Conferinţa judeţeană a PSD Bihor, cel mai reprezentativ for al organizaţiei, va avea loc vinerea aceasta, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, cu participarea a 575 de delegaţi din cele 99 de organizaţii locale şi în prezenţa secretarului general al partidului, vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit preşedintelui actual, Ioan Mang, care va fi dealtfel singurul candidat la funcţia de preşedinte pentru mandatul 2013-2016, delegaţii vor alege şi componenţa Consiliului Judeţean al PSD Bihor, organism care va număra 151 membri, precum şi delegaţii (59 la număr) care vor participa la congresul partidului, programat între 19-20 aprilie.

De asemenea, la Conferinţa judeţeană vor mai fi aleşi membrii Comisiei de Etică şi ai Comisiei de Control Financiar. Ulterior, membrii Consiliului Judeţean vor alege cei 140 de membri ai Comitetului Executiv Judeţean, iar din rândul acestora vor fi aleşi cei 25 membri ai Biroului Executiv Judeţean.

Ioan Mang este singurul candidat la şefia PSD Bihor, la fel cum la conducerea organizaţiei municipale a existat tot un singur pretendent, în persoana viceprimarului Ovidiu Mureşan.