După o îndelungată absenţă din peisajul public, fostul deputat PSD Claudiu Pop a apărut vineri alături de senatorul Ioan Mang, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, pentru a anunţa că a fost desemnat de organizaţia municipală, pe care o şi conduce, să intre în sondajul care va decide numele candidatului USL la Primăria Oradiei.

"Sunt onorat şi am convingerea că împreună cu echipa pe care am format-o vom obţine un rezultat bun, întâi în sondaj, apoi în alegeri", a spus Claudiu Pop, în prezent director adjunct la Compania de Apă, aflată în subordinea municipalităţii.

Pop a afirmat că desemnarea sa a fost făcută prin vot de către Comitetul Municipal al organizaţiei de partid, fără să fi avut niciun contracandidat. "Din 35 de membri au fost prezenţi 27, care m-au votat în unanimitate", a spus Pop.

Întrebat ce şanse are să câştige în sondajul intern al USL, unde se va măsura cu actualul primar Ilie Bolojan, în locul lui Claudiu Pop a răspuns şeful său de partid, senatorul Ioan Mang, în opinia căruia colegul său are şanse reale să treacă de Bolojan. "Unii ar putea spune că nu avem şanse, dar Claudiu Pop a scos cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii PSD - 21% - la ultimele alegeri parlamentare în Oradea. Deci, spre deosebire de alţi candidaţi ai PSD, poate obţine cel mai bun scor", a spus Mang.

Liderul PSD Bihor a mai spus că sondajul USL pentru identificarea celui mai bun candidat la Primăria Oradiei din partidele componente (PNL, PSD şi PC) va avea loc în iunie şi iulie, urmând să se desfăşoare pe 2.400 de subiecţi, din care 1.200 vor fi sondaţi de o firmă angajată de PSD, iar ceilalţi 1.200 de o altă firmă, angajată de PNL.

"Dacă diferenţele dintre rezultatele celor două firme vor fi mici, se va face o medie a rezultatelor. Dacă diferenţele vor fi mari, se va face un nou sondaj", a explicat Mang.

În ce priveşte preşedinţia CJ, deja atât PNL, cât şi PSD Bihor şi-au desemnat reprezentanţii care să intre în sondaj, şi anume senatorul Cornel Popa (pentru liberali) şi senatorul Ioan Mang (din partea social-democraţilor).