PSD şi-a lansat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, lista de candidaţi pentru Consiliul Local Oradea.

Candidaţi pentru Consiliul Local Oradea...

Lista cu care PSD vrea să câştige mandate în Consiliul Local Oradea este deschisă de consilierul local Adrian Madar, candidatul partidului la funcţia de primar, alături de aleşii locali acum în funcţie Liviu Sabău Popa şi Florica Bungău, dar şi pesedişti cu state vechi, precum liderul organizaţiei de pensionari a PSD, Pavel Mercea.

Pentru alegerile locale din iunie, pesediştii şi-au împrospătat însă lista de candidaţi, mizând pe oameni cu o carieră în spate, cum ar fi fostul șef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în prezent director al Şcolii Gimnaziale Dacia, Alin Novac Iuhas (foto jos), dar şi directori de firme, cadre didactice ori antreprenori.

Astfel, oferta PSD mai cuprinde, în ordinea în care au fost prezentaţi de Adrian Madar, candidaţi precum Adrian Vese (director economic, Igna Construct), Gheorghina Bîrlădeanu (cadru didactic, Universitatea Agora), Horea Sebeşan (cadru didactic, preşedintele organizaţiei de tineret PSD Oradea) şi Şerban Todică (antreprenor).

Social-democraţii mai mizează la alegerile din vară pe Lucian Fetea (director Lava Textiles), Sergiu Sasca (antreprenor), Daniela Sopota (profesoară, Colegiul Naţional Eminescu) şi Cristian Tăutu (antreprenor).

Ordinea candidaţilor pe listă, de care depinde şi câştigarea unui mandat în funcţie de voturile atrase de PSD de la alegătorii orădeni, urmează să fie stabilită în cursul acestei săptămâni. "Există o etapă internă în care o să validăm această listă, chiar dacă nu neapărat în ordinea de astăzi", a explicat Madar.

Vor cel mai bun scor

PSD-iștii speră ca lista lor de candidaţi să atragă cel mai mare număr de voturi de până acum în cadrul alegerilor pentru Primăria şi Consiliul Local Oradea în condiţiile în care au ieşit înfrânţi din scrutinul din 2020.

"Sunt convins că voi avea cel mai bun scor pe care l-a obţinut PSD Oradea după Revoluţie", a apreciat Adrian Madar (foto jos).

Comparând cu precedentele performanţe ale PSD, asta ar însemna un procent de peste 20% din voturile exprimate, care să atragă minimum 6 mandate în Consiliul Local Oradea, dublu faţă de numărul celor de acum.

În ciuda obiectivului extrem de ambiţios, Madar este optimist. "În Oradea au condus de-a lungul timpului ţărăniştii, apoi comuniştii, apoi PD-iștii, iar acum avem o conducere liberală. Eu cred că în acest moment este timpul pentru alternativa social-democrată", a declarat social-democratul.

PSD mizează pe un discurs axat pe reducerea preţurilor şi "grija faţă de cetăţean". "Ne propunem ca oraşul să ofere cetăţenilor o viaţă mai bună prin reducerea costului vieţii. În plus, vom fi o administraţie transparentă şi vom scoate la lumină toate contractele (n.r. - Primăriei Oradea), pentru ca orădenii să ştie pe ce se cheltuie banii lor", a spus Madar.

Merită menţionat că, începând cu primul mandat al fostului primar Ilie Bolojan, municipalitatea orădeană îşi publică pe portalul propriu toate achiziţiile făcute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!