Comitetul Executiv Judeţean al PSD Bihor, format din 65 de membri, a decis luni propunerile privind candidaturile social-democrate în cadrul USL Bihor.

După cum era de aşteptat, deputaţii în funcţie - Sonia Drăghici şi Ioan Roman - şi-au conservat colegiile în care au fost aleşi în 2008, Drăghici urmând să candideze tot în colegiul 7 Oradea-Nufărul, iar Roman în colegiul 6 Salonta.

În celălalt colegiu pentru Camera Deputaţilor unde PSD are dreptul să pună candidat, colegiul 5 Ceica, a fost votat Gheorghe Bogdan, în prezent primar al comunei Drăgăneşti, care a avut de depăşit doi concurenţi: tânărul Felix Cozma, director al Administraţiei Social-Comunitare Oradea şi fost consilier judeţean în legislatura 2004-2008, respectiv profesorul Vasile Dumbravă, fost consilier la Curtea de Conturi a României, care şi-a depus candidatura în partid în baza faptului că s-a născut în zonă, mai precis în comuna Cociuba Mare.

Tot pentru candidatura în colegiul 5 Camera Deputaţilor şi-a depus opţiunea şi Ioan Mintaş, fost consilier local în Oradea în legislatura 2004-2008, în prezent prodecan al Facultăţii de Protecţia Mediului, însă - potrivit preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang - Mintaş s-a retras din cursă înainte de vot.

Cea mai interesantă competiţie s-a desfăşurat în cadrul organizaţiei pentru nominalizarea în colegiul 4 senatorial Oradea, pentru care au concurat fostul preşedinte al PSD şi al Consiliului Judeţean Bihor, Mihai Bar, şi Florin Bodog, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Bodog a câştigat detaşat, după cum era previzibil, având în vedere faptul că Bar a fost literalmente scos pe linie moartă imediat ce la şefia PSD Bihor i-a urmat Ioan Mang.

Conform negocierilor din USL, pesediştii au dreptul la un candidat pentru Senat în totalul celor patru colegii senatoriale din judeţ, şi la trei colegii pentru Camera Deputaţilor din cele nouă, restul revenind partenerilor liberali.