După un proces întins pe mai bine de 3 ore, judecătorii Tribunalului Bihor au decis marţi seară arestarea Laviniei Raţ, psihologa în vârstă de doar 28 de ani prinsă în flagrant, luni seara, în timp ce lua o mită de 600 de euro.

Măsura a fost luată la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi nu este definitivă, tânăra având posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel Oradea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Lavinia Raţ, psihologă la secţia de Neurpsihiatrie din cadrul Spitalului Municipal,  a fost denunţată de sora unei paciente cu afecţiuni psihice.

"În 2009, sora denunţătoarei a fost diagnosticată cu retard mintal sever şi încadrată în grad de handicap grav, fiind obligată prin sentinţă judecătorească la măsura de siguranţă a tratamentului medical. Din primele cercetări, inculpata a cerut banii pentru ca în urma evaluării care urma să se efectueze, comisia să propună instanţei anularea obligaţiei", a declarat marţi Maria Cotrău, prim-procuror adjunct al Parchetului Bihor.

Citiţi şi Tânără psihologă de la Spitalul de Neuropsihiatrie, reţinută pentru şpagă. Lavinia Raţ a cerut 600 de euro pentru a măslui un dosar de evaluare