Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat cercetările în cazul Laviniei Raţ, psihologa în vârstă de doar 28 de ani de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, prinsă în flagrant în timp ce lua o mită de 600 de euro și au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a tinerei, sub acuza de luare de mită și trafic de influență.

Dosarul a fost înaintat Camerei preliminare a Tribunalului Bihor unde, joi, cu ocazia primelor dezbateri, instanța va stabili dacă menține măsura arestului preventiv ori o va înlocui cu o alta, mai blândă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Lavinia Raţ, psihologă la secţia de Neurpsihiatrie din cadrul Spitalului Municipal, a fost denunţată de sora unei paciente cu retard psihic sever.

Raţ îi ceruse acesteia 600 de euro, bani despre care spunea că urma să-i împartă cu doi medici, membri ai Comisiei de evaluare psihiatrică, ca să-i elibereze acte medicale de care avea nevoie în instanţă pentru punerea sub interdicţie judecătorească a bolnavei.

Pe 11 ianuarie, într-o acțiune realizată de procurori și ofițerii Direcției Generale Anticorupție Bihor, tânăra psihologă a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mita, și reținută pentru 24 de ore în Arestul Poliției Bihor. O zi mai târziu, Tribunalul Bihor a dispus arestarea ei pentru 30 de zile, măsură care a fost menținută până în prezent. Citiți întreaga poveste în articolul: Miss Şpagă: Psihologa Lavinia Raţ, arestată pentru luare de mită și trafic de influență, era o răsfăţată obişnuită cu luxul

UPDATE:

Lavinia Raţ va fi judecată, cel puţin deocamdată, în arest preventiv. Joi, la primul termen al procesului în Camera preliminară a Tribunalului Bihor, instanţa a stabilit că măsura dispusă în cazul ei e legală şi întemeiată, motiv pentru care a menţinut-o, respingând solicitările tinerei de a schimba arestul preventiv cu măsura controlului judiciar pe cauţiune sau cu o altă măsură mai uşoară. Decizia poate fi contestată, însă, la Curtea de Apel Oradea.