Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, trimiterea în judecată a subinspectorului Loredana Mirela Coste, ofiţer psiholog în cadrul Poliţiei Bihor, şi a agentului şef George Alexandru Botto, din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată după ce, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, au pretins în total 39.000 euro, din care au primit în tranşe 18.000 euro, de la un orădean denunţător în cauză, cercetat pentru evaziune fiscală de către Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor.

În schimbul banilor, cei doi s-au oferit să intervină pe lângă ofiţerii SIF pentru ca orădeanul să primească soluţii favorabile adică de netrimitere în judecată în dosarele respective.

"Din totalul de 18.000 euro, suma de 7.000 de euro a fost primită la data de 25 octombrie 2013, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se specifică în comunicatul DNA. Imediat după ce au încasat banii, Coste şi Botto au fost ridicaţi de poliţiştii DGA Bihor, care supravegheau tranzacţia împreună cu un procuror anticorupţie.

Cei doi au fost conduşi la sediul DNA Oradea pentru audieri, la finalul cărora au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 26 octombrie, cei doi au fost arestaţi de Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 29 de zile.

Citiţi detalii din acest caz, în articolul "Şpagă în Poliţie: Detalii din dosarul în care au fost arestaţi psiholoaga IPJ şi subofiţerul de la "Doi ş-un sfert"!"