După două săptămâni de deliberări, Curtea de Apel Oradea a pronunţat miercuri soluţia în cazul Loredanei Coste, fosta psihologă a Poliţiei Bihor, şi agentul de informaţii George Botto, trimişi în judecată de procurorii DNA Oradea pentru trafic de influenţă în formă continuată.

În urma deliberărilor, instanţa a decis să menţină pedepsele aplicate de Tribunalul Bihor, care i-a condamnat pe cei doi la câte doi de închisoare cu suspendare, sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de şase ani. Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă.

În cei şase ani de încercare, Coste şi Botto sunt obligaţi să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Totodată, instanţa l-a obligat pe George Botto să restituie denunţătorului suma de 5.000 de euro, iar pe Loredana Coste să dea înapoi suma de 6.000 de euro.

Loredana Coste şi George Botto au fost trimişi în judecată în noiembrie anul trecut în stare de arest preventiv, după ce pe 25 octombrie au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni a poliţiştilor DGA Bihor în momentul în care primeau 7.000 de euro. Suma era doar o tranşă din totalul de 39.000 euro pe care i-ar fi pretins de la un afacerist orădean, în numele unui ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, şi din care încasaseră deja 11.000 de euro.

Procesul celor doi s-a judecat, în prima fază, la Tribunalul Bihor, care a şi a dispus punerea lor imediată în libertate şi i-a condamnat la închisoare cu suspendare.