Doi sportivi de la clubul Crişul Oradea au reuşit să devină vicecampioni naţionali la box, la categoria cadeţi, în urma desfăşurării la Craiova a întrecerilor Campionatului Naţional.

Întrecerile, care au fost rezervate exclusiv cadeţilor, s-au desfăşurat în perioada 24-29 octombrie şi au reunit la start 232 de sportivi de la 81 de cluburi din întreaga ţară.

Din judeţul Bihor au participat trei cluburi: CS Crişul Oradea cu şapte pugilişti, CS Basti Box Salonta cu patru sportivi şi CS Benea Oradea, cu un sportiv, cu dublă legitimare (sportiv și la CSM Ploieşti).

Doi dintre reprezentanţii clubului Crişul Oradea au avut evoluţii foarte bune, reuşind să ajungă până în finală. Este vorba despre Roman Spak, la categoria de greutate de 42 kg, şi Adrian Mustea, la 54 kg.

Roman Spak a reuşit să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere şi să îşi adjudece medalia de argint după ce în primul tur l-a învins la puncte pe gălăţeanul Florin Condurache. Apoi, în turul secund, Roman a încrucişat mănuşile cu ucraineanul Mykhailo Kononenko de la clubul CSM Ploieşti, pe care a reuşit, de asemenea, să-l învingă. 

În semifinale, Roman Spak l-a avut ca adversar pe Albert Nicolae de la Călăraşi. După un nou meci bun, Roman a ieşit şi de această dată învingător, ajungând să se dueleze în finală pentru titlul de campion naţional. În ultimul act, el a dat de un alt reprezentant al Ploieştiului, Ion Bănică, în faţa căruia a trebuit, însă, să se recunoască învins şi astfel să se claseze pe locul II, devenind vicecampion naţional al categoriei 42 kg.

La categoria 54 kg, Adrian Mustea a trecut în sferturile de finală de sătmăreanul Rudolf Rostaş, care a abandonat. După care, în semifinale, l-a avut ca adversar pe clujeanul Raul Olteanu, în faţa căruia a câştigat la puncte. 

În finală, Adrian s-a confruntat cu Renato Nica de la clubul din Oneşti, care l-a învins. Astfel, orădeanul s-a clasat și el pe locul II și a intrat în posesia medaliei de argint.

Ambii sportivi de la clubul Crişul sunt pregătiţi de antrenorii Viorel Crăciunea şi Ionel Oşvat. Viorel Crăciunea este şi antrenorul lui Raul Benea (foto stânga), cel care reprezintă clubul CS Benea Oradea, dar şi CSM Ploieşti, având dublă legitimare.

Box Campionat Naţional

Raul Benea a cucerit medalia de bronz la categoria 48 de kg, după ce în primul meci l-a învins pe Mihai Căldăraru de la Petrom Ploieşti, iar în sferturile de finală a câştigat în faţa lui Cătălin Mustea de la Crişul Oradea. În semifinale, însă, Raul a cedat în faţa lui Eduard Petrea de la Năvodari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!