În primele zile din luna mai, sportivii Clubului Basti Box Salonta au participat la două competiţii internaţionale, care s-au desfăşurat în Ungaria şi Macedonia de Nord, unde au obţinut rezultate bune.

În Ungaria, la Vecses, pugiliştii clubului bihorean au obţinut patru locuri I, iar în Macedonia de Nord, la Skopje, şi-au adjudecat o medalie de argint şi două de bronz.

Turneul internațional Memorial Varga Viktor din Ungaria, ajuns la ediția a 9-a şi destinat categoriilor de vârstă de tineret și elită, a avut loc în perioada 3-4 mai.

Aici, sportivii de la Basti Box au avut evoluţii foarte bune şi au cucerit patru medalii de aur, prin: Daiana Andor, la categoria 57 kg tineret, care a obţinut o victorie prin inferioritatea adversarului în prima repriză și şi-a adjudecat medalia de aur; Emeric Francisc Chirică, la 63,500 kg, care s-a impus prin decizie unanimă și a cucerit, de asemenea, aurul; Paul Marta, la 67 kg tineret, a obţinut victoria prin W.O. și a intrat şi el în posesia medaliei de aur; Szucs Istvan, care a concurat la categoria 71 kg tineret şi a obţinut victoria prin inferioritatea adversarului în prima repriză și a terminat pe primul loc.

O altă delegaţie a Clubului Basti Box a fost prezentă la întrecerile „Gongului de Aur”, ajuns la ediția a 53-a.

Este vorba despre un turneul internațional destinat categoriilor de vârstă Elită, care s-a desfășurat în perioada 3-6 mai la Skopje, în Macedonia de Nord. Aici, la feminin, Roxana Hamza a cucerit medalia de argint în cadrul categoriei 54 kg, iar la masculin, Marian Onuţă s-a clasat al treilea, la 67 kg, cum de altfel şi Cosmin Neagu, la 71 kg, a intrat în posesia medaliei de bronz.

De menţionat că aceşti sportivi au fost însoţiţi de antrenorul Florin Delamarian, care este multiplu medaliat național și participant la campionatele europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!