Oradea are un reprezentant la întrecerile Campionatului European de Box pentru juniori, competiție care se desfășoară în perioada 23 noiembrie - 3 decembrie, la Sofia, în Bulgaria.

Angelo Covaci, pugilist legitimat la CS Gym Mar Strong Oradea (președinte Ion Marin) și antrenat de Viorel Crăciunea, face parte din delegația celor 13 sportivi care reprezintă România la aceste întreceri.

Angelo se află de la începutul săptămânii în capitala Bulgariei și se pregătește în prezent, sub îndrumarea tehnicienilor lotului național, Dorel Simion, Valentin Anghel și Ionuț Gheorghe, de debutul în competiție, care este programat pe joi.

Covaci va evolua la categoria 50 kg, unde sunt înscriși 11 pugiliști, urmând ca în primul tur să întâlnească un adversar din Slovacia, iar dacă va învinge, vineri va lupta pentru medalie, în compania unui pugilist croat.

Angelo Covaci a declarat că se simte încrezător în forțele sale, așteaptă cu nerăbdare confruntările din ring și chiar și-a propus un obiectiv îndrăzneț. „Această competiție înseamnă pentru mine un vis devenit realitate, iar eu am venit de acasă să cuceresc medalia de aur. Vă promit, voi da totul pentru acea medalie”, a spus sportivul după ce a ajuns la Sofia, pentru BIHROEANUL

În total, la întrecerile Campionatului European de box pentru juniori din Bulgaria, participă sportivi din 18 țări.