Cu un sfert de ceas înaintea orei 18, programată pentru începerea concertului susţinut vineri la Oradea de Ştefan Hruşcă, în Casa de Cultură a Sindicatelor, pe a cărei scenă a fost pus un brad frumos împodobit, nu mai era loc nici să arunci un ac. Absolut toate scaunele au fost ocupate, iar o bună parte din sutele de orădeni veniţi să-l asculte pe colindător au stat în picioare, pe culoarele din marginea sălii de spectacol, ba chiar şi pe scările de la intrare.

Oameni de toate vârstele şi condiţiile sociale, unii cu copii, au preferat să lase la o parte cumpărăturile de Black Friday pentru a-l asculta pe artistul care, an de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, vine tocmai din Canada să le mai cânte încă o dată colinde maramureşene.

Hruşcă şi-a făcut apariţia pe scenă într-un ropot puternic de aplauze, însoţit de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, şi de Florian Bodog, candidatul USL la Senat în colegiul 4 Oradea, cel căruia, de altfel, i-a şi aparţinut iniţiativa organizării acestui concert, în condiţiile în care artisul nu programase anul acesta un spectacol în oraşul de pe Criş.

Primarul i-a urat bun-venit colindătorului şi i-a mulţumit pentru prezenţa sa la Oradea, după care, într-un minut, le-a amintit celor prezenţi de ce este important să se prezinte la urne pe 9 decembrie şi să voteze candidaţii USL.

"Tot ce s-a făcut în Oradea în ultimii ani a fost munca unei echipe, şi această echipă are în continuare numeroase proiecte pentru Oradea şi pentru Bihor. Pe toţi cei care aţi avut încredere vara aceasta în echipa USL, îi rog să ne mai acordaţi încă o dată încrederea, pentru că vrem ca la finalul acestui mandat să putem spune că a fost mandatul în care s-au făcut cele mai multe lucruri pentru Oradea şi pentru Bihor", a spus primarul, rugându-i pe orădeni să-şi amintească acest lucru pe 9 decembrie.

Florian Bodog s-a adresat şi el publicului, pentru a-i spune că "nu vreau să ţinem un speech, ci să vă rog să ne bucurăm împreună de muzică", lăsând microfonul lui Ştefan Hruşcă.

Acesta a interpretat întregul său repertoriu de colinde timp de mai bine de o oră şi jumătate, la final fiind bisat de spectatorii parcă dornici să se încarce cu "leru-i ler" până la anul, când - poate - vor avea parte de un nou spectacol Ştefan Hruşcă.