Piloţii echipei orădene CarCover Racing Team, Gyorgy Vig şi Janos Chrobak, au acumulat puncte importante în drumul spre cucerirea titlului în Campionatul de Motociclism viteză, RoSBK.

Gyorgy Vig a reuşit să se impună în etapa a V-a, desfăşurată duminică pe circuitul Motorpark din Bucureşti, în timp ce Janos Chrobak a sosit pe locul al doilea. Campionul naţional de la Rookies 600, Cristian Ghitea a suferit însă un accident în primul viraj, după o şicană cu un pilot turc. 

Impunându-se la clasa SBK Challenge, Gyorgy Vig şi-a consolidat poziţia de lider care-i va aduce, cel mai probabil şi titlul în campionatul RoSBK.

La rândul său, Chrobak, pilotul de mare experienţă, este în cărţi pentru a cuceri titlul naţional la SSP 600. La Bucureşti, Chrobak a sosit pe locul II, acumulând puncte importante în clasament. În acest fel, s-a consemnat a patra clasare pe podium pentru Chrobak, care a învins la Brno şi Panonia Ring şi a ocupat locul III în etapa inaugurală din Grecia, de la Serres.

În ceea ce-l priveşte pe italianul Silvio Muzzalupo, acesta s-a clasat pe locul VII în aceeaşi cursă de la SSP 600. Muzzalupo este însă bine plasat în ierarhia generală având şanse să încheie sezonul în primii cinci.

Ghinionistul zilei a fost Cristian Ghitea, acroşat de un pilot turc la primul viraj. Campionul naţional en-titre s-a ales cu traumatisme serioase dar a transmis tuturor că este bine. "Din păcate cursa de azi s-a încheiat mai repede decât credeam mulţumită unui turc, în primul viraj. Am primit strike dar eu sunt bine, doar câteva traumatisme. Mulţumesc echipei şi sponsorilor pentru susţinere şi nu în ultimul rând familiei mele!", a spus după competiţie, Ghitea, care conduce detaşat în clasamentul general.

Ultima cursă a sezonului 2017 se va desfăşura în Croaţia, pe circuitul de la Rijeka, la data de 22 octombrie.