Programată în weekend, ultima etapă din turul de campionat al Ligii a III-a a adus pentru cele trei echipe bihorene patru puncte. Astfel, deși toate au evoluat pe teren propriu, acestea au obținut o victorie, un rezultat de egalitate și au suferit o înfrângere.

Formația care și-a adjudecat toate cele trei puncte este Lotus Băile Felix, care s-a impus la limită cu scorul de 1-0 în disputa cu cei de la Avântul Periam, în Seria a 9-a.

În Seria a 10-a, Crișul Sântandrei a surprins din nou. Astfel că după ce a câștigat în deplasare la Baia Mare, pe terenul liderului, de această dată s-a împiedicat pe teren propriu, remizând cu scorul de 1-1 în confruntarea cu clujenii de la Vulturul Mintiu Gherlii.

În fine, CS Diosig a avut un adversar mult mai redutabil, pe Minaur Baia Mare, în fața căruia a cedat până la urmă cu 1-2, deși la un moment dat conducea cu 1-0.

O nouă victorie cu 1-0 pentru Lotus

La Sânmartin, Lotus Băile Felix a învins echipa din județul Timiș, Avântul Periam, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat pe final de David Ciurcui, în minutul 82, cu toate că până atunci elevii antrenorului Cosmin Bodea au pus presiune pe adversar și și-au creat o serie de ocazii. Defensiva oaspeților nu a mai rezistat, însă, cu opt minute înainte de final, când, după o lovitură de colț, Ciurcui, cu un șut de la 16 metri, a trimis mingea în plasă.

Prin acest succes, Lotus Băile Felix totalizează 15 puncte, dar rămâne pe locul 5 în serie.

La partida cu cei de la Periam, tehnicianul Cosmin Bodea a utilizat formula: Ad. Barabaș – Cr. Urbanowski (min. 81 D. Duma), T. Paublusztig, Sg. Oltean, M. Arsene, D. Sala, D. Gheban (min. 46 R. Tămaș), D. Ciurcui, A. Chindlea, M. Negru (min. 56 I. Bere) și P. Blăgea (min. 56 A. Știubea).

Crișul Sântandrei, doar egal cu Mintiu Gherlii

În Seria a 10-a, la Sântandrei, Crișul a primit replica formației Vulturul Mintiu Gherlii, o echipă din partea inferioară a clasamentului, pe care însă nu a reușit s-o învingă, jocul terminându-se la egalitate, cu scorul de 1-1. Rezultatul este surprinzător, având în vedere că bihorenii de la Crișul au câștigat în acest sezon în deplasare, pe terenul favoritelor din serie, SCM Zalău și Minaur Baia Mare.

La pauză scorul a fost 0-0, dar echipa clujeană a înscris apoi la patru minute de la reluare, în minutul 49, prin Claudiu Olar-Curea, care a marcat spectaculos cu spatele la poartă.

Bihorenii au forțat apoi egalarea, pe care au obținut-o doar aproape de final, în minutul 89, când Sergiu Pop a înscris cu un șut din interiorul careului.

După această partidă, Crișul Sântandrei încheie turul de campionat pe poziție de play-off, locul 4, cu 17 puncte.

În jocul de sâmbătă, cu cei de la Mintiu Gherlii, pentru formația din Sântandrei au evoluat: I. Anca Trip – L. Hadadea, D. Stan, R. Turcan, S. Gondor – D. Maghiar (min. 62 C. Trip), G. Cherman, Al. Sorian (min. 85 A. Hosu), V. Costea (min. 62 L. Prundaru) – Sg. Pop și R. Popescu (min. 62 R. Pașca). Antrenor: Călin Cheregi.

CS Diosig a condus, dar a cedat pe final

În fine, echipa din Diosig, care, în sfârșit, runda trecută, a obținut un rezultat pozitiv, a jucat tot acasă, dar cu Minaur Baia Mare, una dintre pretendentele la câștigarea seriei. A fost astfel o misiune mult mai dificilă pentru formația pregătită acum de Zoltan Vig.

După o primă repriză echilibrată, fără prea multe ocazii, după pauză au apărut și golurile. CS Diosig a reușit să deschidă scorul în minutul 63, când a marcat Darius Judea, dar apoi în ultimele 16 minute situația s-a schimbat, maramureșenii atacând mai mult. Denis Ispas a restabilit egalitatea în minutul 74, înscriind cu capul din careu, pentru ca golul victoriei echipei maramureșene să apară în minutul 83, când celălalt fundaș central, Abel Stan, a înscris tot cu o lovitură de cap din careu, în urma unui corner.

CS Diosig rămâne astfel cu 2 puncte în clasament și este ultima în serie.

Pentru meciul cu Minaur, antrenorul Zoltan Vig a utilizat formula: K. Fila – D. Bora, B. Mintaș, C. Letan, D. Judea, Ed. Marina, Ad. Popa, L. Nicoară (min. 46 R. Gergely, min. 88 P. Chiș-Toie), C. Covaciu (min. 88 R. Lukacs), C. Roșu și Zs. Hendre (min. 46 D. Marina).

În etapa viitoare, Lotus Băile Felix va juca în deplasare, pe terenul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Crișul Sântandrei va evolua tot pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj, și CS Diosig, care va primi acasă replica formației Vulturul Mintiu Gherlii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!