Poliţiştii din comuna Popeşti au demarat o anchetă legată de împrejurările în care un colet cu mai multe pungi inscripţionate cu "Guvernul României - ajutoare alimentare comunitare 2011" şi conţinând produse alimentare a ajuns în localitatea Popeşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi despre sosirea coletului sâmbătă seara, în jurul orei 22.30.

"Coletul a fost descărcat dintr-un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din localitate. Acesta l-a înmânat unei alte localnice care, la rândul ei, l-a predat unei vecine de 27 de ani", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Pachetul - care conţinea şase pungi cu paste şi două pungi cu lapte praf - a fost ridicat de la tânără de către reprezentanţii unui partid şi predat poliţiştilor.

"Din declaraţiile localnicei de 27 de ani rezultă că vecina care i-a înmânat coletul nu i-ar fi propus să voteze cu vreunul dintre candidaţii la alegerile locale", a mai spus inspectorul principal Dinu.

Potrivit purtătorului de cuvânt, poliţiştii din Popeşti au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru a stabili dacă a fost vorba de mită electorală şi, dacă da, cinse sunt persoanele vinovate.