Un adolescent în vârstă de 17 ani din comuna Sâniob a fost arestat, sâmbătă, pentru o perioadă de 20 de zile sub acuza de furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Traian Florin Rădac este anchetat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor pentru că, la începutul săptămânii trecute, a furat un autoturism Skoda lăsat într-o parcare orădeană, pe care apoi l-a condus fără măcar a deţine permis.

Tânărul a fost reţinut, vinerea trecută, pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, respectiv la Judecătoria Oradea, unde pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.

"Autoturismul a fost găsit abandonat pe o stradă din municipiul Oradea. Acesta nu prezenta avarii şi a fost restituit proprietarului", a comunicat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Traian Florin Rădac nu e la prima faptă de acest gen. Tânărul a mai fost trimis în judecată pentru două fapte similare, procesele fiind în derulare la Judecătoria Oradea.