Pentru a treia oară la rând, un grup de aproape 30 de locuitori ai cartierului Maria din Salonta au fost la colindat cu gândul de a-și ajuta semenii creștini. Banii strânși după ce și-au colindat vecinii, dar și în două biserici din oraș și în cinci comune învecinate au fost împărțiți pentru trei familii cu bolnavi și pentru altele trei care adunaseră restanțe la plata întreținerii.

În total, grupul de colindători - format din familii tinere, unele cu copii mici, pe care părinții chiar i-au luat cu ei la colindat - a strâns în Ajunul Crăciunului și în prima zi a sărbătorii Nașterii 33.270 lei.

„Colindătorii au fost pe la casele de creștini din Salonta, Avram Iancu, Tămașda, Ghiorac, Ianoșda și chiar și pe la vecinii din Chișineu-Criș, județul Arad. În Salonta au colindat în două biserici ortodoxe, de unde au strâns 6.000 lei”, a povestit BIHOREANULUI unul dintre colindători, care a dorit să rămână anonim.

Din suma totală adunată în cele două zile, colindătorii au oferit câte 10.000 de lei pentru trei familii cu necazuri de sănătate - Cornelia Bondar (transplant de ficat), Gabriel Cristea (terapie pentru autism) și Roxana Farcaș (cancer de col uterin) - iar suma de 3.270 lei au împărțit-o pentru trei familii, tot din Salonta, care au acumulat datorii la plata cheltuielilor de întreținere către asociațiile de proprietari.

Este al treilea an la rând când, de Crăciun, grupul de tineri salontani colindă și strânge bani pentru a-și ajuta semeni cu probleme medicale sau financiare.  

De asemenea, încă din 1999 în Parcul Maria din centrul cartierului românesc din Salonta are loc, în fiecare Ajun de Crăciun, un spectacol de colinde, după care organizatorii împart daruri copiilor săraci din oraș și merg să-i viziteze pe locatarii centrului de la Cighid, unde sunt îngrijiți adulți cu handicap.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!