Un poliţist orădean a fost filmat în trafic, după ce a oprit circulaţia, sâmbătă, într-una dintre cele mai aglomerate zone din centrul oraşului, intersecţia dintre Bulevardul Magheru cu Parcul Traian, ca să ajute un pensionar să traverseze în siguranţă şoseaua.

Poliţistul se afla în intersecţia străzii Parcul Traian cu Bulevardul Magheru când l-a observat pe pensionar stând dezorientat lângă pasajul subteran destinat pietonilor şi a oprit maşina ca să discute cu el.

Aşa a aflat că bătrânul în vârstă de 90 ani nu putea să coboare din cauza vârstei, motiv pentru care, fără să stea pe gânduri, a oprit circulaţia pe bulevard, blocând traficul cu mașina de poliție, şi l-a însoţit pe pieton până pe trotuarul din partea opusă a străzii.

Unul dintre şoferi a filmat întregul moment şi a postat filmarea pe Grupul de Facebook Infotrafic al Județului Bihor. „Gestul contează, în gesturile mici se ascund oamenii mari!”, a comentat unul dintre internauţi.

BIHOREANUL a aflat că poliţistul se numeşte Mircea Lucuţa, are 38 ani şi este agent şef în cadrul Poliţiei Rutiere Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu, acesta este poliţist din 2002. „Colegul nostru era de serviciu şi a sesizat că pensionarul este dezorientat şi s-a oprit să vadă ce problemă are. I-a spus că nu poate să coboare scările, aşa că a decis să-l ajute”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.