Curtea de Apel Oradea a pronunţat, marţi, verdictul final în procesul penal declanşat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pe împotriva Transilvania Complex SA, companie deţinută de fraţii Ioan şi Viorel Micula, şi a administratorului societăţii, Mirela Miclău, pentru infracţiuni la Legea construcţiilor.

Este vorba despre modificările făcute fără autorizaţia în interiorul restaurantului Transilvania, clădire monument a Oradiei, şi transformarea imobilului într-o sală de nunţi.

Şantierul clandestin a fost descoperit de BIHOREANUL în 2014 şi reclamat procurorilor de reprezentanţii Primăriei municipiului, după ce oficialii firmei au refuzat să oprească şantierul.

Pe 14 noiembrie 2016, societatea Transilvania Complex SA şi administratorul societăţii, Mirela Miclău, au fost trimişi în judecată pentru executarea unor lucrări fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, respectiv pentru continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

În urma procesului declanşat la Judecătoria Oradea, pe 7 iulie în acest an, prima instanţă a condamnat compania la o amendă penală de 120.000 lei, în timp ce Miclău a încasat o sancţiune penală de 3.733,33 lei.

Sentinţa Judecătoriei Oradea a fost atacată, însă, de inculpaţi, iar procesul s-a reluat la Curtea de Apel Oradea unde, marţi, completul de judecată a respins apelurile ca nefondate, obligându-i în plus pe inculpaţi la plata a câte 200 lei, cheltuieli judiciare către stat în apel.