"Am decis revocarea din funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor a domnului Ţîrle cu majoritate de voturi, cu precizarea că nu îi retragem, totuşi, sprijinul politic. Motivul este neimplicarea, într-o măsură suficientă, a domniei sale, în ultima campanie electorală", a declarat în exclusivitate pentru BIHOREANUL preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa.

Popa a spus că sancţiunea aplicată de PNL preşedintelui Consiliului Judeţean este un avertisment, dar că, în continuare, partidul îl susţine pe Radu Ţîrle pentru activitatea de la nivel administrativ. "PNL îi acordă domnului Ţîrle în continuare sprijin politic pentru activitatea sa de la Consiliul Judeţean, iar acest sprijin este o garanţie că domnia sa va avea baza pentru o prestaţie superioară celei pe care a avut-o până acum", a explicat Cornel Popa. Liderul liberal a adăugat că "domnul Ţîrle va trebui să dovedească pe viitor ataşamentul său faţă de culorile liberale şi faţă de consilierii şi primarii liberali".

Revocarea din funcţia de vicepreşedinte al PNL Bihor, pe care Radu Ţîrle a primit-o fără să fie votat după ce a fost ales în vara anului 2008 ca preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor (până atunci acesta fiind membru al PDL Bihor şi senator din partea acestei formaţiuni) are loc ca urmare a faptului că Ţîrle a fost considerat "indisciplinat" de către conducerea organizaţiei judeţene a liberalilor.

"Ţîrle nu a avut o prestaţie administrativă la nivelul aşteptărilor, nu a executat sarcinile trasate de partid, a avut adeseori poziţii contrare celor exprimate de partid, a susţinut proiecte iniţiate de consilieri judeţeni din alte partide, mai ales de la PDL, şi în campania electorală pentru prezidenţiale din noiembrie - decembrie 2009 nu a asigurat suficiente voturi pentru candidatul PNL, Crin Antonescu, iar apoi pentru candidatul susţinut şi de noi, Mircea Geoană. În plus, domnul Ţîrle a gestionat necorespunzător relaţia cu UDMR, care ne asigură majoritatea în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre participanţii la reuniunea de sâmbătă a Biroului Politic al PNL Bihor.

Radu Ţîrle nu a participat la şedinţa în care a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, iar ulterior nu a putut fi contactat, fiind plecat din ţară.