În mai puţin de un minut, aleşii bihorenilor au votat joi, în unanimitate, propunerea conducerii Consiliului Judeţean de a respinge două plângeri prealabile formulate de Universitatea Oradea, prin care instituţia de învăţământ cerea revocarea a două hotărâri, una adoptată în aprilie, iar alta în iulie.

Prin respectivele hotărâri, CJ lăsase Universitatea fără 19.600 metri pătraţi şi mai multe clădiri din strada Traian Blajovici, folosite de Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

Imobilele, foste cazărmi, au fost preluate în 2008 de Consiliul Judeţean de la Ministerul Apărării şi date în folosinţa gratuită a Universităţii pe 50 de ani.

Anul acesta, însă, CJ a decis să îşi ia înapoi terenurile şi clădirile, şi să evacueze Universitatea, motivând că vrea să le folosească pentru a depozita decorurile Teatrului, dar şi pentru a oferi Ministerului de Interne 3.200 metri pătraţi în vederea construirii unui centru medical.

Dat fiind refuzul CJ de a-și revoca hotărârile, așa cum a solicitat Universitatea, ele rămân în vigoare și pot fi anulate doar dacă instituția de învățământ se va adresa Justiției și va primi câștig de cauză.