Orădenii nu vor putea ieşi anul acesta la iarbă verde pe Dealul Ciuperca. Lucrările de refacere a versantului au fost împărţite în trei faze distincte, din care nici măcar prima nu a fost pusă în operă.

"Până acum s-au finalizat lucrările de consolidare a clădirii principale. În prezent se lucrează la reţeaua de drenare a apelor din subteran", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările în valoare de 247.000 lei vizează rigidizarea fundaţiei clădirii prin conectarea pilonilor clădirii, în prezent independenţi, cu ajutorul unor grinzi de beton, şi realizarea a trei drenuri longitudinale, lungi de câte 100 de metri fiecare, de-a lungul pantei dealului, pentru desecarea acestuia.

Cea de-a doua etapă a lucrărilor, estimată la 467.000 lei, care vizează consolidarea dealului, este încă în faza de licitaţie. "Procedura de atribuire a lucrărilor este în curs de finalizare. Comisia urmează să comunice participanţilor câştigătorul licitaţiei", a afirmat viceprimarul.

În cazul în care rezultatul licitaţiei nu va fi contestat, municipalitatea va semna contractul cu executantul lucrărilor înainte de sfârşitul acestei luni.

Ulterior, constructorul va avea la dispoziţie o lună şi jumătate pentru realizarea, la cota 167,5 metri, a unui perete de 67 de piloţi foraţi cu un diametru de 60 centimetri. Stâlpii vor fi înfipţi la o adâncime de 12 metri şi vor fi dispuşi în linie pe o lungime de circa 110 metri.

Cea de-a treia etapă a lucrărilor va fi scoasă la licitaţie în paralel cu consolidarea versantului. Aceasta va viza amplasarea a încă două rânduri de piloţi la cota 177,5 metri şi o adâncime de 15 metri. Cei 98 de piloţi, cu un diametru de 60 centimetri, vor trebui finalizaţi în termen de două luni. Adică, abia la toamnă...