Procurorul Adrian Pantea rămâne şef al Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, care a hotărât numirea magistratului la şefia unităţii orădene pentru încă 3 ani, după perioada de 8 luni în care acesta a condus-o cu delegaţie.

Hotărârea a fost luată, miercuri, în unanimitate de membrii Secţiei de procurori a CSM, care au stabilit că procurorul Pantea va conduce DIICOT Oradea începând cu 25 august. 

Interpelat de BIHOREANUL pe marginea proiectelor pe care şi le-a propus în mandatul său, procurorul şef al DIICOT Oradea susţine că pe lista priorităţilor sale se află destructurarea grupărilor infracţionale de criminalitate organizată care acţionează în Bihor şi Satu Mare. "Când se ajunge la grupuri infracţionale organizate, e grav", a spus şeful DIICOT Oradea, care a refuzat, însă, să intre în amănunte pe această temă. 

O altă prioritate, a explicat tot el, o reprezintă soluţionarea cu celeritate a dosarelor, în primul rând a celor mai vechi. Asta în condiţiile în care, după cum relevă bilanţul unităţii consultat de BIHOREANUL, anul trecut, DIICOT Oradea, unitate care funcţionează la capacitate normală, cu o schemă de personal completă, a avut probleme la capitolul "operativitate", din cele 330 de cauze soluţionate pe fond, 132 fiind rezolvate la peste un an de la sesizare, iar 7 cauze după împlinirea termenului de prescripție. 

Noul procuror şef al DIICOT Oradea a intrat în magistratură în 1996, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar din 2012 este procuror în cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, unde s-a specializat pe cazurile de criminalitate informatică, infracţiuni economice și trafic de migranţi.

După cum BIHOREANUL a mai scris, printre cauzele cele mai cunoscute la care acesta a lucrat se numără cea a lui Lucian Ovidiu Abrudan, administratorul cunoscutei firme de mezeluri Florava, trimis în judecată pentru o fraudă de 1,5 milioane euro, şi cea a designerului orădean Andrei Zalder, condamnat la 3 ani şi 4 luni de detenţie după ce a fost prins că a colecţionat mii de imagini pornografice cu copii, dar şi că a abuzat trei fetiţe cu vârste între 6 şi 10 ani.

Adrian Pantea a preluat conducerea DIICOT Oradea în noiembrie anul trecut, de la procuroarea Daciana Vidrean, care s-a aflat la cârma Serviciului din 2014. Transferată la Oradea de la Arad, Vidrean a decis să rămână aici, primind acordul CSM de a-și continua activitatea în cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT şi după încetarea mandatului de procuror şef.