Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal, a demisionat joi din funcţie pentru a putea rămâne viceprimar de Oradea, deoarece calitatea de preşedinte al unui club sportiv al oraşului este incompatibilă cu cea de membru al Consiliului Local Oradea.

"Astăzi mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al CSM. Până la numirea unui alt preşedinte, Nicuşor Vaşadi (n.r. directorul sportiv al CSM) a fost mandatat să semneze toate actele", a declarat joi Florin Birta.

Potrivit acestuia, funcţia de preşedinte a CSM va fi preluată cel mai probabil de managerul secţiei de baschet a clubului, Şerban Sere, aflat deocamdată în concediu de odihnă, propus de Birta pentru funcţie.

Fostul preşedinte al CSM îşi va prelua biroul şi atribuiţiunile din Primărie începând de săptămâna viitoare. Birta va ocupa încăperea eliberată de fostul viceprimar Huszar Istvan.

Printre altele, tânărul viceprimar va avea în coordonare Direcţia Tehnică, structura care coordonează majoritatea lucrărilor din oraş, de la asfaltarea de străzi la salubritate.