Anunţul de licitaţie al lucrărilor viitoarei parcări supraetajate din strada Tribunalului a fost postat pe vineri pe SEAP. Regia Autonomă a Pieţelor Agrement şi Salubritate (RAPAS) intenţionează să achiziţioneze prin licitaţie publică deschisă serviciile de proiectare şi executie a complexului multifuncţional cu parcaje supraetajate pentru suma de 7 milioane euro fără TVA.

Conform anunţului durata de elaborare a proiectului tehnic va fi de maxim 30 de zile, de la data semnării contractului cu câştigătorul licitaţiei, iar durata de execuţie a lucrărilor de construcţie va fi de maxim 18 luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor. Durata de decontare a lucrărilor va fi de 5 ani de la finalizarea investiţiei.

După trei încercări eşuate de atrage un investitor privat care să construiască imobilul urmând să îşi amorzizeze investiţia din taxele de parcare municipalitatea a hotărât să ridice clădirea din fondurile bugetului local.

Consiliul Local a transferat la sfârşitul lunii martie construirea parcării în sarcina RAPAS care va plăti lucrările prin bilete la ordin cu sume egale şi scadenţe lunare pe o perioadă de cinci ani.
Sumele necesare vor fi asigurate de municipalitate care va vira banii RAPAS-ului cu titlul de subvenţii pentru investiţii. Consiliul Local a acordat regiei inclusiv dreptul de a ipoteca construcţia în scopul onorării la scadenţă a biletelor la ordin. După terminarea plăţilor parcarea va trece în proprietatea municipiului.