Procurorii DIICOT l-au reţinut pe presupusul răpitor al prostituatei de 20 de ani, "săltată" miercuri după amiază de pe o stradă din Salonta, acesta fiind un orădean cunoscut drept traficant de persoane şi proxenet.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că bărbatul se numeşte Budai Istvan, iar joi seară a fost prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Budai susţinecă nu a răpit-o pe prostituată, ci că dimpotrivă, fata ar fi vrut să meargă cu el.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, poliţiştii bihoreni au început miercuri după amiază o anchetă, după ce o prostituată din Salonta a reclamat la 112 că prietena ei, tot prostituată, a fost răpită de pe stradă, din apropierea pieţei Obor, de şoferul unui BMW de culoare închisă cu număr de Polonia.

Maşina a fost găsită câteva ore mai târziu, iar atât presupusul răpitor cât şi prostituata au fost duşi la audieri, la Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT. Budai a fost reținut în arestul IPJ Bihor în cursul nopții de miercuri spre joi.

UPDATE:

Judecătoria Oradea a admis cererea procurorilor şi l-a arestat pe Budai pentru 29 de zile, după ce anchetatorii au stabilit că acesta a acţionat premeditat, pentru a o aduce pe tânără să se prostitueze în Oradea. Soluţia poate fi atacată, însă, cu recurs.