Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, recursurile formulate de omul de afaceri Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G, şi directorii săi, Mihai Sorin Măgurean respectiv Viorel Claudius Ducica, împotriva încheierii date, luni, de magistraţii Tribunalului Bihor care au decis prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul lor cu încă 30 de zile.

"Instanţa a admis recursurile inculpaţilor şi a înlocuit măsura arestului cu interdicţia de a părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, consilierul Adrian Haş.

Ioan Banciu, avocatul omului de afaceri, consideră soluţia instanţei ca fiind corectă. "Ancheta procurorilor DNA este la final, s-au administrat toate probele, acum este în fază de prezentare a materialului de urmărire penală. Măsura arestului nu mai era oportună. În plus, nu văd de ce lăsarea lor în stare de libertate ar constitui un pericol social. Clientul meu nu are antecedente penale, e un om de afaceri cu peste 400 de angajaţi. În aceste condiţi, eu consider că instanţa a dat o soluţie corectă", a declarat BIHOREANULUI avocatul.

Omul de afaceri Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G, şi directorii săi, Mihai Sorin Măgurean respectiv Viorel Claudius Ducica, sunt anchetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea pentru un prejudiciu de aproape 16 milioane de euro.

Ion Govoreanu este anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor.

Măgurean Sorin Mihai şi Ducica Viorel Claudius sunt acuzaţi de infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Alte trei persoane - Pop Emil Gavril, Mitu Constantin şi Marinela Triculescu - sunt cercetate în acelaşi dosar în stare de libertate.