Ciclistul echipei orădene Carcover Racing Team, Raul Sînza, a devenit vicecampion naţional de juniori, după ce a ocupat locul II în finala desfăşurată pe un traseu din judeţul Prahova, la Bucov. Sînza putea accede pe prima treaptă a podiumului, dar a cedat titlul la fotografie.

Raul Sînza a început debordant traseul de 96 de km, din jurul localităţii prahovene, însă la kilometrul 50 a apărut o mare problemă pentru orădean. "Mi s-a spart roata din spate şi am înlocuit-o cu singura roată de rezervă avută la dispoziţie în maşina de asistenţă. Era roata colegului meu de club, Dragoş Maliţa, însă aceasta avea pinioane de cadet, ceea ce m-a dezavantajat mult la capitolul viteză faţă de ceilalţi rivali la podium care putea prinde oricând o viteză mai mare", a a declarat Raul Sînza.

După căţărarea de la Seciu a devenit evident că lupta pentru aurul naţional va fi o afacere în patru: Dumitrescu, Vasiloiu, Jitaru şi orădeanul Sînza.

Aşa cum era de aşteptat titlul naţional s-a decis la sprint. Gerhard Dumitrescu a declanşat sprintul prea devreme şi a fost întrecut de Vasiloiu şi Sînza, care au trecut linia de sosire la foto-finish. S-a impus Valentin Vasiloiu, Raul Sînza pierzând titlul naţional la câţiva centimetri.

Timpul învingătorului: 2:54.42, Valentin Vasiloiu şi Raul Sînza fiind înregistraţi la egalitate inclusiv la capitolul sutimi de secundă! Clasat pe locul II, Gerhard Dumitrescu a sosit cu o sutime de secundă în urma celor doi, iar Ciprian Jitaru a venit la cinci zecimi de primii trei clasaţi.