Deşi fiecare parte anunţă că s-a săturat de scandal, disputele dintre actuala conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor şi fosta conducere a Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor nu se mai termină. Mai mult, "se ascute lupta".

Indezirabili în Bihor

În şedinţa din 17 august, Comitetul Executiv al AJF Bihor i-a declarat indezirabili pe foştii conducători ai CJA. Este vorba despre Octavian Şovre (ex-preşedinte), Laurenţiu Danşa şi Marius Omuţ (ex-vicepreşedinţi). Măsura a fost luată mai întâi de Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor, după care ea a fost extinsă şi la AJF, astfel încât cei trei au devenit indezirabili pentru întreg fotbalul judeţean.

"Frecventele încălcări ale unor articole din Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal (RODAAF) au dus la această decizie. Este vorba de 13 încălcări, cumulate cu ilegalităţi constatate, acţiuni denigratoare şi de intimidare, de împiedicare a activităţii fotbalistice şi arbitraj, falsuri, denunţuri repetate şi declaraţii mincinoase, menite să deterioreze şi să ştirbească activitatea AJF Bihor. Decizia de a-i declara indezirabili a fost luată de Comitetul Executiv al CJA, iar noi am extins-o şi la niveul AJF. Hotărârea nu are efecte juridice, însă ei nu sunt doriţi, nu sunt agreaţi în instituţia noastră", a declarat Radu Bitea într-o conferinţă de presă.

Mai mult decât atât, preşedintele AJF a afirmat că neregulile celor trei vor fi semnalate mai departe. "Am girul Comitetului Executiv de a face demersuri împotriva acestor persoane la autoritatea competentă. Am fost sfătuit să merg la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor", a spus Radu Bitea. Acesta a precizat că acţiunea îl va viza doar pe Octavian Şovre, ca fost preşedinte al CJA, iar plângerea va fi depusă marţi.

Plângeri şi controale

Preşedintele AJF a precizat că "AJF a fost apelată joi de un funcţionar de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Valentin Marius Dinu, care în urmă cu trei ani a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese. Acesta ne-a anunţat că MTS va intreprinde un control la AJF Bihor în următoarea săptămână".

Bitea afirmă, însă, că toate sesizările de la Minister ar fi fost depuse de către persoane care susţin că nu au făcut aşa ceva. "Funcţionarul susţine că au fost depuse o sesizare din partea lui Florin Marian (fost arbitru, actualmente observator), o petiţie a lui Valer Vancea (fost preşedinte AJF), o adresă de la Feke Gyorgy (antrenor de copii la Salonta) şi o informare de la un anume Marian Cuc. Dacă la primii trei nu se specifică ce reclamă, la Marian Cuc se spune că ar fi constatat nereguli la Adunarea Generală Extraordinară a AJF. Ţin însă să menţionez că o persoană cu acest nume nu a fost prezentă la Adunarea AJF, dar MTS, unde fostul arbitru Cristian Balaj este consilierul ministrului, consideră oportun să declanşeze un control", a mai declarat actualul şef al AJF Bihor.

Radu Bitea a menţionat că se opune unui asemenea control. "Nu am nimic de ascuns, dar nu accept să fim controlaţi pe baza unor denunţuri sau sesizări false. E un abuz în serviciu. AJF nu este bătaia de joc a nimănui. Am luat legătura cu cele trei persoane care activează în fotbalul bihorean şi toţi trei au spus că nu au făcut nicio plângere sau vreo sesizare. Este vorba de furt de identitate aici şi vor fi sesizate organele abilitate. Bănuiesc că şi în spatele acestei acţiuni este Octavian Şovre", a spus Bitea, precizând că şi în trecut s-a mai confruntat cu astfel de acţiuni. "A mai fost un denunţ anonim la Inspectoratul Şcolar, unul de pe adresa unei persoane decedate la DNA, unul la FRF în numele lui Orban Jakab (preşedinte Cetatea Biharia), care a precizat că nu făcut aşa ceva şi unul la CCA în numele lui Sebastian Moisin", a conchis Radu Bitea.

Citiți și articolul „Fosta conducere a CJA Bihor îi solicită şefului AJF, Radu Bitea, să îşi ceară scuze