Războiul facturilor declanşat în vara anului 2019 între firma orădeană Helion şi fostul manager al Spitalului Municipal, Dacian Foncea, s-a tranşat după aproape 5 ani.

Patronul Helion, Rareş Codrean, a fost reclamat de Foncea la Parchet pentru că ar fi cerut plata a 7 facturi de mentenanţă a sistemului de supraveghere video de la spital folosindu-se de fişe tehnice care conţin semnături false de confirmare a lucrărilor din partea beneficiarului.

De asemenea, reprezentantul de atunci în Consiliul de Administraţie, Ovidiu Laurean Pop, a fost acuzat de Foncea de ameninţare, după ce Pop ceruse în şedinţă demiterea managerului, în baza Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru că a ţinut neplătite facturile timp de mai mult de 3 luni.

Parchetul a comunicat părţilor, recent, că acuzaţiile au fost clasate. Procurorul nu a descoperit indicii că semnăturile depuse de firma lui Codrean ar fi fost false şi a ajuns la concluzia că, bazându-se pe lege, solicitarea făcută de Pop nu poate fi calificată ca ameninţare.

Absolvită de vină, într-un proces, firma Helion a şi cerut instanţiei să oblige spitalul la plata facturilor şi penalităţilor de întârziere, care se ridică astăzi la peste 950.000 lei.

Aşa că instituţia nu are decât să îşi recupereze paguba de la nervosul Foncea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!