Directoarea interimară a Muzeului Orașului Oradea, Angela Lupșea, pregătește execuția contestatarilor care au reclamat-o la DNA, la sfârșitul anului trecut, pentru abuz în funcție. Lupșea a început vinerea trecută evaluarea activității subalternilor în anul 2020, semnatarii reclamației fiind depunctați pe bandă rulantă pentru a putea fi concediați.

Lista este deschisă de muzeograful Cristina Pușcaș, care a primit doar calificativul „satisfăcător”, pe considerentul că ar fi denigrat instituția în BIHOREANUL și nu a organizat anul trecut activități cu publicul, deși acestea erau interzise de pandemie.

La rândul său, muzeograful Augustin Țărău a fost notat cu „nesatisfăcător” pentru că s-ar fi plâns presei și ar fi publicat articole în anuarele altor muzee, fără să ceară acordul directoarei interimare, deși a adus notorietate instituției pentru care lucrează. Inclusiv bibliotecarul Cristian Negru, notat cu „foarte bine” în decembrie 2020 de fostul său șef, Imre Zoltan, a fost găsit de Lupșea „nesatisfăcător”.

Evaluările au fost completate de directoare într-un singur exemplar, pentru ca muzeografii să nu aibă ce contesta în instanță. Iar așa, Lupșea, care se pregătește pentru concursul pe post, să poată primi, la rândul său, de la șefi calificativul „foarte bine”. Doar a făcut „ordine” la muzeu...