Acţiunea în care au fost implicaţi 231 de poliţişti s-a desfăşurat în nopţile de vineri şi sâmbătă împreună cu mai multe echipaje de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Gărzii Financiare Bihor.

"Acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi menţinerea ordinii publice în judeţ, prevenirea accidentelor rutiere, depistarea şoferilor agresivi şi sub influenţa alcoolului, combaterea infracţiunilor privind drepturile de autor, încălcările Codului Muncii, respectarea prevederilor legale privind apărarea contra incendiilor, privind casele de marcat şi, în general, combaterea faptelor de natură antisocială", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În timpul raziilor, poliţiştii din municipiul Salonta au prins în trafic un hoţ de 45 ani din localitatea Batăr care transporta în portbagaj trei uşi cu geam termopan abia furate. "În urma controlului autoturismului, poliţiştii salontani au mai descoperit o rangă, două leviere şi un cleşte tip "gura de lup", iar din declaraţiile suspectului rezultă că uşile cu geam termopan tocmai fuseseră sustrase de pe raza localităţii bihorene Olcea", a explicat inspectorul principal Alina Dinu.

Alţi trei tineri, de 16, 18 respectiv 24 ani au fost reţinuţi la Oradea după ce au bătut un orădean pe stradă, poliţiştii găsind asupra unuia dintre ei şi un briceag. "Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale faţă de cei trei pentru loviri, iar proprietarul briceagului este cercetat şi pentru port ilegal de armă", a mai explicat Dinu.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate în total 1.876 de persoane, au fost controlate 15 cluburi sau discoteci şi au fost aplicate 338 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 101.639 lei. Au fost constatate 17 infracţiuni, au fost confiscaţi 5 metri cubi de lemne fără documente justificative, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.