Echipaje complexe formate din poliţiştii rutieri, de ordine publică, de investigare a criminalităţii economice și polițiști de investigații criminale din cadrul Poliţiei Bihor, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea și reprezentanți ai ISCTR Bihor și ai RAR Bihor au desfășurat, marţi, între orele 8.30 şi 15.00, o acţiune comună în zona de trecere a frontierei de stat.

„Operaţiunea a avut ca scop verificarea modului de respectare a legislației pe linie de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, criminalitate economică și migrație, precum și pentru prevenirea şi diminuarea fenomenului infracţional”, a transmis, într-un comunicat, Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

În timpul acţiunii, au fost verificate 148 de autoturisme, 21 de societăți comerciale şi 7 locuri de cazare și au fost legitimate 240 de persoane.

Rezultatul? În cadrul acțiunii, polițiștii bihoreni au ridicat 120 kg de pepene verde, transportate fără forme legale pe DN19, în localitatea Biharia, de un sălăjan, dar şi 23 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 3.400 lei.

“Din materialul lemnos, cea mai mare parte, 18 mc, a fost confiscată în Borş, dintr-o maşină condusă de un bărbat care avea avizul de însoţire a mărfii expirat”, se precizează în informare.

Bunurile fără documente legale au fost ridicate în vederea confiscării, iar transportatorii s-au ales cu amenzi. În total, echipajele au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 18.825 lei, pentru activități comerciale ilicite, încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, nerespectarea Codului Rutier şi a Codului Silvic.