A fost razie în ţara Beiuşului! Timp de două zile, poliţiştii au verificat magazine, pieţe, dar şi maşinile din trafic. În cele două zile s-au întocmit dosare penale, s-au aplicat zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid şi s-au confiscat valoric peste 80 metri cubi de lemne de foc, despre care s-a descoperit că s-au vândut la negru. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, la acţiunea care s-a desfăşurat în perioada 17-18 februarie au participat în total 52 de poliţişti şi reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii, care au legitimat 264 de persoane, au verificat 127 de autovehicule, 29 de societăţi comerciale şi agenţi de pază.

Lemne fără acte

Printre firmele verificate se numără şi o firmă de expoatare lemnoasă cu punct de lucru în comuna Ceica, unde poliţiştii de la delicte silvice împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Oradea au descoperit că reprezentanţii societăţii au vândut de la începutul anului 82,67 metri cubi de lemne de foc, de diverse specii, fără documente de provenienţă legală.

"Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar cei 82,67 metri cubi de lemne de foc în valoare de 14.568,71 de lei au fost confiscaţi valoric", se precizează în informare. 

Tot în timpul verificărilor s-a ales cu dosar un bihorean în vârstă de 26 ani din Drăgăneşti. Tânărul a provocat un accident rutier, joi, în Sebiş, la intersecţia drumului judeţean 764/I cu drumul comunal 247, intrând cu ATV-ul într-o maşină condusă regulamentar de un consătean. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, însă în urma verificărilor s-a descoperit că bărbatul a furat ATV-ul din curtea unei case, motiv pentru care e anchetat pentru conducerea unui vehicul fără permis, punerea în mişcare a unui vehicul neînmatriculat şi furt în scop de folosinţă.

Potop de amenzi

În total, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 36.310 lei, a fost reţinut un certificat de înmatriculare, dar şi două permise de conducere şi au fost constatate 5 infracţiuni.

Cele mai multe sancţiuni, după cum spun poliţiştii, s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid (50 de amenzi în valoare de 19.000 lei) şi nerespectarea prevederilor Codului Rutier (23 sancţiuni cu amenzi în valoare de 8110 lei). 

La acţiune au participat poliţiştii rutieri, de ordine publică, de investigaţii criminale şi de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Beiuş, alături de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, de poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, jandarmi şi poliţişti de frontieră, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor şi ai Gărzii Forestiere Oradea.